dinsdag 14 november Het onbehagen bij de moslim

Vanaf 19.30 uur, Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A, Amsterdam

We gaan op dinsdag 14 november met onze gastsprekers en het publiek in gesprek over de positie en vrijheden van moslims in Nederland. Welke rol moet de (lokale) overheid spelen ten opzichte van moslimdiscriminatie? Moet de overheid de moslims bescherming bieden, of is dat een taak van de moslimgemeenschap zelf? Welke factoren spelen een rol in de negatieve bejegening van moslims in Nederland? En op welke manier kunnen moslims bijdragen in de strijd tegen moslimdiscriminatie?

Een recent onderzoek van de European Union Agency for Fundamental Rights onder ruim 10.000 moslims uit 15 EU-lidstaten, wees uit dat Nederlandse moslims zich vaker gediscrimineerd voelen dan moslims uit andere EU-landen. Ondanks dit gegeven zegt een groot deel van de Nederlandse moslims vertrouwen te hebben in het democratische stelsel. In het nieuwe regeerakkoord is echter (op één zin na) geen aandacht voor moslimdiscriminatie.

We gaan op dinsdag 14 november met onze gastsprekers en het publiek in gesprek over de positie en vrijheden van moslims in Nederland. Welke rol moet de (lokale) overheid spelen ten opzichte van moslimdiscriminatie? Moet de overheid de moslims bescherming bieden, of is dat een taak van de moslimgemeenschap zelf. Welke factoren spelen een rol in de negatieve bejegening van moslims in Nederland? En op welke manier kunnen moslims bijdragen in de strijd tegen moslimdiscriminatie? Dat, en nog veel meer bespreken we op deze avond.

Rabijn Lody van de Kamp opent de avond met een inleiding over zijn recente besluit om zijn CDA-lidmaatschap na ruim 20 jaar op te zeggen, omdat de partij moslims zou uitsluiten. Daarna spreken wij met: Yasmine el Ksaihi (D66 Amsterdam), Sofyan Mbarki (PvdA Amsterdam), Farid Azarkan (DENK Landelijk) en Maaike van Kapel (deed namens het Verwey-Jonker Instituut onderzoek naar oorzaken en triggerfactoren van moslimdiscriminatie in Nederland). De avond wordt gemodereerd door Annebregt Dijkman. Alle belangstellenden zijn van harte welkom!

Datum: Dinsdag 14 november 2017 
Tijd: Ontvangst vanaf 19:00 uur – Aanvang om 19:30 uur 
Locatie: Stichting Argan, Jan Tooropstraat 6A 
Aanmelden: info@argan.nl (entree: vrij)

Delen: