Voorzitter bestuur basisschool Ede treedt af

In opinie op 01-10-2011 | 09:21

De bestuursvoorzitter van de Edese basisschool Zuiderpoort, die eerder deze week in opspraak vanwege een plan om allochtone leerlingen te weigeren, heeft zijn functie neergelegd.

Het aftreden volgt op de aankondiging van de Edese PvdA-gemeenteraadsfractie om een schorsing van de bestuursvoorzitter te eisen.

De vrijwel volledig zwarte school sprak onlangs het voornemen uit om leerlingen op basis van hun afkomst te gaan weigeren. Han Plas, bestuursvoorzitter van stichting Proominent, verantwoordelijk voor de school, was van mening dat de stap noodzakelijk was om de kwaliteit te verhogen.

Dit leidde tot een storm van kritiek en minister Bijsterveld (OCW) noemde het besluit zelfs discriminatie. Het PvdA-raadslid Charifa en Kaddouri schreen een open brief. Het college van Burgemeesters en Wethouders deelde die mening en voerde een gesprek.
"In dat gesprek is ondubbelzinnig duidelijk gemaakt dat het bestuur van Proominent zich, volgens het college, moet houden aan bestaande wet- en regelgeving", schrijft de verantwoordelijk wethouder nu aan de raad.

Bron: Nu

Zie ook:

allochtonen hebben het moeilijk in christelijk Ede

Meer over segregatie hier


Meer over allochtonen, ede, segregatie, zwarte school.

Delen:

Reageer