Vrijwilligers en belangenbehartiging

In opinie op 07-07-2011 | 08:50

Het Amsterdamse Stedelijk Overleg Diversiteit (SOD) organiseert op 7 juli een feestelijke bijeenkomst ter afsluiting van een scala aan activiteiten rond vrijwilligers & belangenbehartiging. De mensen achter de belangenbehartiging worden in het zonnetje gezet tijdens deze gezellige middag met eten en muziek. De vrijwilligersorganisaties worden uitgenodigd om zich te presenteren aan het publiek.

In Amsterdam wordt dit jaar op verschillende manieren aandacht besteed aan het Europees Jaar van het Vrijwilligerswerk. Hiervoor is de campagne Vrijwillig Amsterdam ontwikkeld met als motto Vrijwilligerswerk, goed voor jou, goed voor de stad! Het jaar is opgedeeld in thema?s om zo de diverse mogelijkheden van vrijwilligerswerk te laten zien; in juli staat belangenbehartiging centraal.In samenwerking met andere organisaties organiseert het SOD in juni en juli uiteenlopende activiteiten rond het thema belangenbehartiging.

Voor deze gelegenheid geeft Professor Dr. Lucas Meijs, bijzonder hoogleraar vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, een lezing over het belang van vrijwilligerswerk voor de samenleving.
Ineke van der Valk, sociaal wetenschapper en onderzoeker op het gebied van diversiteit, racisme & extremisme leidt een discussiebijeenkomst over vrijwilligers van toen en nu, waarin ze een bredere visie geeft op de algemene factoren en maatschappelijke processen die hebben gemaakt dat vrijwilligerswerk toen en nu anders wordt beleefd en ingevuld. Zij werkte onder meer bij de Universiteit van Amsterdam en de Anne Frank Stichting en in de jaren 70 en 90 was zij als vrijwilliger actief bij verschillende sociale bewegingen.

Van harte welkom zijn al die vrijwilligers die hun ervaring en kennis in Amsterdam inzetten voor de belangen van mensen die zij vertegenwoordigen. Kortom, het wordt een dag vol inspiratie, ontmoeting en goede voorbeelden.

Datum: 7 juli
Tijd: 17 tot 21.30
Plaats: Karel Doormanstraat 125, Amsterdam


Meer over aknarij, belangenbehartiging, diversiteit, sod, vrijwilligers.

Delen:

Reageer