Asscher laat uitgebreid onderzoek doen naar Turks Nederlandse jongeren

In achtergronden op 28-01-2015 | 08:08

Minister Lodewijk Asscher heeft gisteren de Tweede Kamer geschreven dat hij uitgebreid onderzoek laat uitvoeren naar de opvattingen van Turks-Nederlandse jongeren.

Aanleiding is een enquête van marktonderzoeksbureau Motivaction en het inmiddes opgeheven Forum, die eind vorig jaar naar buiten is gebracht. Hieruit zou blijken dat veel Turks-Nederlandse jongeren sympathie voor terreurgroepen als IS.

De minister wil dat de nieuwe editie van de Survey Integratie Migranten aandacht besteedt aan Turks-Nederlandse jongeren. Dat is een grootschalige representatieve steekproef onder nieuwe Nederlanders, die al sinds 1988 periodiek plaatsvindt.

Ook zal het Sociaal en Cultureel Planbureau op Asschers verzoek de sociaal-culturele positie van Turks-Nederlandse jongeren onderzoeken.

Er was vorig jaar veel kritiek op het onderzoek van Motivaction en Forum.

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

  


Meer over asscher, lodewijk asscher, onderzoek, turks, turkse jongeren, turkse nederlanders.

Delen: