Baas over eigen sluier - indringende voorstelling en gesprek (video)

In achtergronden op 05-02-2017 | 09:32

Hoe verhoud je je als moslima tot het huidige politieke en maatschappelijke klimaat met de opmars van politiek rechts, het alledaags worden van anti-islam sentimenten en de institutionalisering daarvan? Over die vraag en andere vragen gingen Nora Asrami, Anne Dijk, Naeeda Aurangzeb en Nazmiye Oral gisteren in gesprek in De Balie. Het werd een bijzonder, emotioneel gesprek van vier sterke, intelligente vrouwen, die zich eerlijk en soms kwetsbaar durfden op te stellen. Een gesprek dat bijzonder de moeite waard is minstens één keer te bekijken.

Daarvoor werd de voorstelling “Dans van de zeven sluiers” vertoond. De voorstelling is van regisseur Miranda Lakerveld van World Opera Lab en gemaakt naar aanleiding van het incident afgelopen zomer toen een vrouw op het strand van Nice gedwongen werd door de Franse politie om zich te ontdoen van hoofddoek en tuniek.

In een wervelende voorstelling, geïnspireerd op de opera Salome van Richard Strauss worden actuele, mythische en religieuze verhalen over de sluier bijeengebracht. Dans en spel: Mouna Laroussi Spel: Hajar Belkadda & Zulaicca Khedoe Cello en spel: Geneviève Verhagen
Regie en tekst: Miranda Lakerveld Muziek: Aftab Darvishi.

Hieronder de live registratie dat De Balie maakte van de voorstelling en het gesprek. 

 

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Republiek Allochtonië wordt op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over achtergrond, Anne Dijk, hoofddoek, Naeeda Aurangzeb, Nazmiye Oral, Nora Asrami.

Delen: