Cinema Arabe: Nothing is forgiven

In achtergronden op 13-04-2017 | 16:39

De negende editie van Festival Cinéma Arabe vindt plaats van 11 t/m 17 april in Amsterdam, in Rialto, De Balie en Podium Mozaïek. Daarnaast zal een prachtige selectie uit het programma vertoond worden in LantarenVenster in Rotterdam, de Verkadefabriek in Den Bosch, het Filmhuis in Den Haag en Lumière Cinéma in Maastricht, tussen 15 en 23 april.

Eén van de films die draait is Nothing is forgiven, een documentaire over journaliste en activiste Zineb El Rhazoui. Zij was boegbeeld van de 20 februari-beweging tijdens protesten in Rabat en overleefde een paar jaar later als redacteur van Charlie Hebdo de terreuraanslagen.

Sinds de aanslag op Charlie Hebdo hoort Zineb El Rhazoui tot de zwaarst beveiligde inwoners van Frankrijk. De Marokkaanse journaliste en activiste, die samen met Stéphane “Charb” Charbonnier het stripboek La vie de Mahomet maakte, ontsnapte bij toeval aan het terreurgeweld, maar is sindsdien haar leven niet zeker. In dit portret zien we haar in 2011 als boegbeeld van de 20 februari-beweging tijdens protesten in Rabat, een paar jaar later als redacteur op het kantoor van Charlie Hebdo en in januari 2015, enkele dagen na de aanslag, in de voorste linie van een massale betoging op de Place de la République. En in de periode daarna, waarin ze – zwanger van haar eerste kind – de draad weer probeert op te pakken.

 

TRAILER "Nothing is forgiven" (Eng subs) from Savage Film on Vimeo.

 

Nothing is forgiven is te zien in:

Rialto
do 13 april | 17:45

za 15 april | 19:30
In combinatie met: Latifa, a life standing

De Balie
zo 16 april | 13:30

Podium Mozaïek
ma 17 april | 16:30

Lantarenvenster
zo 23 april | 16:30
In combinatie met: Latifa, a life standing

Lumière Cinema
woe 19 april | 19:00

Kijk voor tickets  hier en en andere films uit het programma van Cinema Arabe hier

 

Republiek Allochtonië verzamelt mediamissers. Bekijk ze hier


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.
 

 

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over achtergrond, charlie hebdo, cinema arabe, nothing is forgiven, Zineb El Rhazoui.

Delen: