Migratie en gezondheid 2012; feiten en cijfers

In achtergronden op 13-07-2012 | 18:29

Het aantal 65-plussers in Nederland zal de komende jaren oplopen van zestien procent (2010) naar vijfentwintig procent van de bevolking (2050). Het aantal ouderen met een migrantenachtergrond stijgt mee. Hoewel veel oudere migranten een terugkeerwens koesteren, voegt slechts een klein deel de daad bij het woord. De meesten blijven in Nederland. Een uitdaging voor beleidsmakers en zorgprofessionals om hun aanbod te laten aansluiten bij deze diversiteit aan plussers. Veel zorg- en welzijnsorganisaties houden in hun aanbod al rekening met migrantenouderen. In landelijk beleid en onderzoek zijn zij minder zichtbaar.

De publicatie Migratie en gezondheid 2012 – Feiten en cijfers biedt een overzicht van de gezondheidstoestand en het welbevinden van ouderen met een migrantenachtergrond, hun zorggebruik en wensen of behoeften. Ook komen goede initiatieven aan de orde die zijn ontwikkeld om de diverse ouderenpopulatie een fijne oude dag te bezorgen.

Meer informatie en bestellen bij Pharos

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Bezoekt u dit blog geregeld? Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 


Meer over gezondheid, migratie, onderzoek, pharos, zorg.

Delen:

Reageer