Nederlanders zijn minst gastvrij voor vluchtelingen

In achtergronden op 28-10-2015 | 14:25

Nederlanders denken negatiever over vluchtelingen en de vluchtelingencrisis dan andere Europeanen.

Dat blijkt uit een onderzoek in zeven Europese landen naar Europese denkbeelden rondom de vluchtelingen.

"Misschien wel het meest opvallende is dat 20 procent helemaal niet vindt dat mensen die uit oorlogsgebied komen ook per se moeten worden opgevangen. Opvallend is ook dat we ze niet willen helpen. We geven geen geld aan hulporganisaties en zouden zelf nooit onderdak bieden aan vluchtelingen. Terwijl mensen uit andere landen zeggen dat ze wel zelf iets willen doen voor migranten", vertelt NOS-correspondent Frank Renout op Radio 1.

Tweederde van de duizend ondervraagde Nederlanders vindt dat ons land al vol is met migranten en dat er niet meer bij moeten komen. Verder vindt negen op de tien Nederlanders dat de migranten die komen ook zo snel mogelijk weer weg moeten.

77 procent van de Nederlanders verwacht ook heel weinig economisch heil van de migranten, ze denken dat de vluchtelingen laag zijn opgeleid en dat het allemaal economische vluchtelingen zijn. "Dat is opmerkelijk want nergens anders in Europa denken mensen dat zo vaak. In Duitsland bijvoorbeeld, waar veel meer migranten naar toe komen, denkt 55 procent dat de migranten wel goed zijn voor de economie."

Als oplossing voor het vluchtelingenprobleem denken Nederlanders relatief vaak aan  ontwikkelingshulp.

Bron: NOS

Foto: Takver


Meer over vluchtelingen op Republiek Allochtonië leest u hier.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook
Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 

 

 


Meer over europa, gastvrijheid, onderzoek, vluchtelingen, xenofobie.

Delen:

Reacties


Arnold Jansma - 31/10/2015 14:54

Bij nadere studie blijkt dat de meerderheid van de Nederlanders helemaal niet zo negatief staat tegenover vluchtelingen. 61% van de Nederlandse respondenten vinden dat het onze plicht is ‘migranten op te vangen die vluchten voor oorlog en misère’.
http://www.vn.nl/nederland-is-helemaal-niet-zo-negatief-over-vluchtelingen/