Onderzoek in regio Rijnmond naar moslimhaat

In achtergronden op 25-11-2014 | 10:14

In de regio Rotterdam-Rijnmond gaat onderzoek gedaan worden naar islamofobie. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Antidiscriminatiebureau RADAR en de Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond (SPIOR). Het onderzoek wordt onder andere gedaan onder zo'n dertig moslimorganisaties in de regio.

Volgens directeur Cyriel Triesscheijn van RADAR. is er in vergelijking met antisemitisme (Jodenhaat) maar weinig aandacht voor moslimhaat.

Het onderzoek moet ieder jaar worden uitgevoerd, zodat duidelijk kan worden of de moslimhaat toeneemt of afneemt. Daar bestaat nu onduidelijkheid over. 

Dat er vermoedelijk sprake is van een groeiend probleem, blijkt volgens SPIOR-baas Marianne Vorthoren onder andere uit onderzoek van de Anne Frank Stichting. Daaruit bleek dat het antisemitisme op scholen stabiel is gebleven. ''Islamofobie was toegenomen''.

Moslimhaat op Republiek Allochtonië

Ook Republiek Allochtonië zal het komende jaar meer aandacht besteden aan moslimhaat.
Meer over moslimhaat vindt u hier
Meer over (de term) islamofobie hier

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


 


Meer over moslimhaat, onderzoek, radar, spior.

Delen: