Sunita Biharie: De kloof tussen inwoners en de raad moet echt kleiner worden.

In achtergronden op 16-03-2018 | 06:18

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart verschijnen op Republiek Allochtonië korte portretjes van kandidaten van verschillende partijen uit vooral de grote steden die volgens de peilingen op een verkiesbare plek staan. Voor deze portretjes krijgen de kandidaten dezelfde vragen.

Deze keer Sunita Biharie. Zij is lijsttrekker van de SP in Apeldoorn.

1. Wat voor opleiding heeft u gevolgd en wat voor werkervaring heeft u?

Ik heb SPW niveau 4 en gespecialiseerde ondersteuning gedaan. Ik ben een hulpvelener. Mijn werkervaring ligt in de jeugdzorg, Blijf van mijn lijf huis maar ook gezinnen. 

2. Waarom bent u politiek actief geworden?

Omdat het de plek is waar men keuzes maakt. Niet omdat mijn ambitie in de politiek ligt. Mijn ambitie ligt in het bestrijden van onrechtvaardigheid en het doen wat ik kan om op te komen voor mensen die de dupe zijn van systemen die door de elite bedacht worden. Actievoeren doe ik ook, mensen activeren om 1 vuist te maken. Om het plaatje compleet te maken is een stem in de politiek ook nodig. 

3. Waarom moeten we op uw partij stemmen?

Wij zijn een partij die de straat op gaat. Altijd, niet alleen met verkiezingen. Wij staan altijd in contact met de mensen zelf over wie er besloten wordt. Wij zijn juist de parij die tegen alle onrecht strijden en tegen de elite die  teveel macht heeft. Voor betaalbaar wonen, betaalbare zorg, veiligheid en tegen alle segregatie.  Wij zijn een partij die niet haar idealen voor het pluche verkoopt. 

4. Stel dat uw partij niet zou bestaan, op welke partij zou u dan stemmen?

Ik denk dat het geen geheim is dat de PvdD het meest bij de SP in de beurt komt. Ik zal dan denk ik PvdD stemmen. 

5. Waarom moeten we op u stemmen?

Als je een partij in de raad wil die niet alleen met verkiezingen het geluid van de inwoners belangrijk vindt maar ook erna. Als je een partij wil die niet zijn idealen verkoopt maar een coalitie met de burger aangaat om 4 jaar lang te strijden tegen alle onrecht en ongelijkwaardigheid. Als je een partij wil met mensen die niet zichzelf interresant vinden, er zelf niet rijker van willen worden en het gemeenteraadslidmaatschap niet ziet als status, maar als een middel om voor jou te strijden, dan zou ik zeker SP Apeldoorn stemmen. 

6. Wat is volgens u het belangrijkste probleem in Apeldoorn?  Wat moet er volgens u de komende vier jaar gebeuren om het probleem op te lossen?

De kloof tussen inwoners en de raad moet echt kleiner worden. Er leven problemen in Apeldoorn waarvan de raad het bestaan niet afweet. Het is niet zomaar dat zelfs jongeren de krant hebben benaderd om aan te geven dat de meeste kandidatenlijsten in Apeldoorn helemaal geen afspiegeling zijn van de inwoners. Verder moet armoede echt aangepakt worden. Wat je zou kunnen doen is beginnen met de huren omlaag te doen. Er zijn veel werkende mensen die in  armoede leven in Apeldoorn. Dit heeft natuurlijk ook met alle vasten lasten te maken. In de zorg kan er ook nog een hele hoop beter. We hebben net weer in de krant gestaan met zorgverleners die frauderen, om je dood te schamen. Geld voor de zorg moet naar de zorg. Dan hebben we ook nog het probleem dat er steeds meer dakloze jongeren bijkomen. Meer bedden dus! Zorgmijders niet meer op straat zetten. En zo kan ik nog een heleboel meer voorbeelden geven. Genoeg te doen dus.

7. Welke partijen moeten de komende jaren volgens u een college gaan vormen?

Ik hoop op een zo links en menselijk mogelijk college

8. Op welke website kunnen we eventueel meer informatie over u vinden?

https://apeldoorn.sp.nl/

Foto: Nynke Vissia


Meer portretten hier
Meer over de gemeenteraadsverkiezingen hier


Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Meer over #gr2018, #kandidaten2018, don ceder.

Delen: