De hardnekkige mythe over kindhuwelijken

In feiten door Ewoud Butter op 27-02-2017 | 21:27

Eens in de zoveel tijd duikt de bewering op dat partijen als PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en DENK voor kindhuwelijken zouden zijn.

Vorige week beweerde Thierry Baudet de lijsttrekker van Forum voor Democratie dat VVD, CDA, PvdA doen al jaren niets doen tegen kindhuwelijken.

Jan Roos, lijsttrekker van VoorNederland (VNL) maakt het nog veel bonter (zie video hieronder). Volgens hem stemden PvdA, VVD, GroenLInks en DENK voor kindhuwelijken. Moslims mogen volgens hem meisjes van 10 jaar verkrachten, in het kader van de vrijheid van godsdienst. 

Hoe zit het nu met die kindhuwelijken?

Ewoud Butter checkte op stellingchecker.nl, een intiatief van Sargasso en Republiek Allochtonië de uitspraak van Baudet - en daarmee tevens die van Jan Roos. Lees de factcheck hier

 

 

 

 

 

Meer over artikelen over de Tweede Kamerverkiezingen leest u hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Republiek Allochtonië wordt op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over ewoud butter, factcheck, forum voor democratie, jan roos, kindhuwelijken, thierry baudet.

Delen: