Moslims zijn het vaakst slachtoffer van terrorisme

In feiten op 23-06-2017 | 14:00

Het is een ongemakkelijke waarheid voor mensen die internationale conflicten graag in het kader van een botsing van het Westen tegen de islam zien, maar moslims zijn het vaakst slachtoffer van terrorisme.

Dat verklaren onderzoekers van het Nationaal Consortium for Study of Terrorism and Responses to Terrorism (START) van de Universiteit van Maryland aan ABC news.

Uitvoerend directeur William Braniff en zijn team bestudeerden de oorzaken en de  gevolgen van het terrorisme. Ze verzamelden details over aanvallen zoals die die afgelopen maandag in Londen plaatsvonden. Hoewel zij niet altijd informatie hadden over de religieuze overtuigingen van de slachtoffers, constateerden zij toch dat moslims het vaakst getroffen worden.

"In het Midden-Oosten zijn moslims de meest waarschijnlijke slachtoffers van terrorisme," vertelde Braniff aan ABC News. Aanslagen in het MIden-Oosten, zoals de 31 doden die op 30 mei in Irak vielen, krijgen  aanzienlijk minder aandacht van de Westerse media dan bijvoorbeeld de zelfmoordbomaanslag een week eerder  bij het concert van Ariane Grande in Manchester/. 
Braniff benadrukt tegen over ABC dat moslims ook bedreigingen van terrorisme buiten het Midden-Oosten ondervinden. Hij zei dat START-onderzoekers de afgelopen jaren een toename hebben gevonden in terrorisme-gerelateerd geweld tegen moslims in de 35 lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, een intergouvernementele economische organisatie die de VS en heel Europa omvat.
"We hebben in deze landeneen toename van aanvallen gezien door islamitische extremisten, maar ook van terroristische aanslagen gericht tegen moslims," ​​zei hij.

Erin Miller, de programmamanager van de Global Global Terrorism Database van START is het erover eens dat aanvallen tegen moslims aan het opkomen zijn. "Er zijn veel aanvallen tegen moslims in het Westen, maar ze zijn vaak minder dodelijk," vertelde  ze ABC News. Ze citeerde een rapport van een Duitse mediagroep waarin wordt gemeld dat er in 2016 3.533 aanvallen op vluchtelingen en AZC's in Duitsland waren. Die aanvallen hebben 560 mensen, waaronder 43 kinderen, volgens het rapport gewond, maar ze hebben geen dodelijke gevolgen gehad.

Bron: ABC News

Zie ook:

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over factsheet, islam, moslims, terreur, terrorisme.

Delen: