Altijd en eeuwig weer die NOS met z’n plaatjes

In missers door Claire Schut op 11-07-2018 | 18:01

Het mag wel weer eens worden geconstateerd: de NOS doet aan tendentieuze berichtgeving en draagt – op kosten van de belastingbetaler die daar vaak helemaal niet op zit te wachten – bij aan de vooroordelen, het welig tierende (latente) racisme en discriminatie, en het (nog meer) op scherp stellen van de tegenstellingen in Nederland.

Want waarom gebruikt de NOS bij het artikel ‘Maandelijks 130 rijexamens afgebroken vanwege levensgevaarlijk rijgedrag’ een foto van een gekleurde rijexamen-kandidaat en een gekleurde rijschoolhouder(origineel hier)? Aldus suggererend – en niet voor het eerst – dat het altijd die gekleurde (lichtgetinte, zwarte, allochtone) burgers zijn die zich voor wat geld onder de toonbank voor een karretje laten spannen, de regels aan hun laars lappen, levensgevaarlijk rijgedrag vertonen en door de vingers zien, sjoemelen, voor overlast zorgen, gewoon maar een beetje aan rotzooien? Er staat niets, maar dan ook helemaal niets in het artikel dat zo’n suggestie rechtvaardigt: “De redenen waarom kandidaten zo slecht presteren tijdens het examen variëren. In sommige gevallen gaat het om mensen die na een paar rijlessen al examen willen doen, met een rijschoolhouder die daarin meegaat. In andere gevallen heeft iemand een verkeerde rijopleiding gevolgd, die minder goed bij hem past.” 


Kwalijk, Marcel Gelauff. Heel kwalijk. Kap daar nou eens mee. Zet bij een volgend berichtje over kleine scharrelaars die hun zakken vullen door de regels aan de laars te lappen gewoon eens een leuke foto van twee blonde, blauwe-ogige, blanke kazen van Hollandse bodem. Bij de VVD zullen ze u graag verder helpen. 

Update:

Ter aanvulling. Het plaatje blijkt vandaag niet alleen door de NOS te zijn gebruikt, maar bijvoorbeeld ook hier:

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over illustraties, media, mediamisser, nos.

Delen: