Mediamisser van de dag: Voetballer die geweigerd zou hebben hand te schudden

In missers op 01-10-2016 | 16:48

Het twitteraccount ForzaPecZwolle meldde gisteren dat Pec Zwolle voetballer Youness Mokhtar geweigerd zou hebben de hand te schudden van de FOX-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer.

Het Algemeen Dagblad, De Telegraaf en vervolgens lokale kranten het nieuws vervolgens op zonder de feiten te checken.

Daarna gingen diverse blogs met het verhaal aan de haal. De Dagelijkse Standaard schreef bijvoorbeeld:

 "Welkom in Nederland anno 2016, waar het fundamentalistische moslims inmiddels geen strobreed in de weg wordt gelegd om hun discriminerende praktijken uit te oefenen waar en wanneer ze maar willen.
Voor het elftal en de fans van voetbalclub PEC Zwolle leek het gisteren een heerlijk avondje te worden, toen de club uit Overrijsel afrekende met ADO Den Haag. (..) Toch wist spits Mokhtar het feestje alsnog te verstieren door zich vlak voor het betreden van de kleedkamer als een hork te gedragen. Hij werd door een verslaggeefster van FOX Sports geïnterviewd over zijn twee fraaie doelpunten, maar gaf haar geen hand zoals wel gebruikelijk is in de omgang tussen spelers en de pers. Youness beriep zich op z’n moslimgeloof: hij mocht van de radicale versie van de islam die de PEC-speler aanhangt vrouwen geen hand geven. Of dat nu gebruikelijk of professioneel is maakt hem daarbij niets uit: de Koran gaat immers boven alles, toch?
(..)  Voor alle duidelijkheid: zo’n actie is natuurlijk belachelijk tot en met. Youness Mokhtar is welkom in de Nederlandse Eredivisie, aangezien hij een getalenteerd voetballer is. Maar hij moet zich dan ook wél aan de Nederlandse normen en waarden houden. Daar hoort het respectvol met vrouwen omgaan ook gewoon bij. Ik stel dus voor dat ofwel de KNVB, ofwel PEC, de voetbalspeler een fikse waarschuwing en boete geven – dan leert deze jongen het wel af om zich onfatsoenlijk te gedragen. Zoniet, dan moet hij uit het profvoetbal geschrapt worden. Allemaal goed en aardig dat Mokhtar de islam belijdt, maar niet als dat ten koste gaat van normale en redelijke omgangsvormen. In Nederland zijn we namelijk bezig één ding in ons oren te knopen: geen tolerantie voor de intolerantie. Lekker de extremistische moslim uithangen doe je maar in Ankara, Teheran of Raqqa. Maar niet bij ons."

En dit bericht werd weer op andere plekken gedeeld zoals op de site van Liefde voor Holland

 

Al snel bleek er niets van het bericht te kloppen. De Fox-verslaggeefster twitterde als snel dat het niet klopte, Mokhtar liet weten alle vrouwen een hand te geven en ten overvloede verschenen er ook beelden die aantoonden dat het hele verhaal een hoax was.

Het Twitteraccount ForzaPecZwolle is inmiddels opgeheven, het AD en De Telegraaf hebben het bericht inmiddels verwijderd en sommige lokale kranten, zoals het Eindhovens Dagblad, hebben een update geplaatst.

Bij de Dagelijkse Standaard hebben ze ook een update geplaatst. Maar echt geloven doen ze het daar nog steeds niet, ze houden liever vast aan hun islamofobe waarheid en schrijven "ja, ja" onder de verklaring van PEC Zwolle.

 

 


Ewoud Butter is zelfstandig onderzoeker en publiceert over o.a. diversiteitsvraagstukken, emancipatie en radicalisering. Hij is tevens hoofdredacteur van Republiek Allochtonië. Meer van en over Ewoud op zijn blog of volg hem op twitter

 

Een top 17 (in willekeurige volgorde) van sensationele ('griezel')verhalen die niet (helemaal) bleken te kloppen:

 1. een vermeende 'tasjesdievenopleiding in Gouda',  
 2. Boeren gijzelen drie onschuldige 'Marokkanen' en krijgen complimenten
 3. de terreuraanslag op de Ikea in Amsterdam,
 4. een vrouw die liegt over Marokkaanse rovers
 5. Marokkanen die ten onrechte de schuld krijgen van een ongeval,
 6. Spitsnieuws die suggestieve foto's plaatst
 7. een moslimwijk die in schock zou zijn door een seksstudio,
 8. christenasielzoekers die bedreigd zouden worden door moslims,
 9. nogmaals het plaatsen van suggestieve foto's bij berichten,
 10. een oorlogsverslaggever die de situatie in Helmond vergelijkt met Syrie,
 11. toename van criminaliteit tijdens de ramadan - ramadantuig
 12. een man in Bussum die mishandeling door Marokkanen verzint
 13. de (vermeende?) mishandeling van een zwangere vrouw door Marokkanen,  
 14. halalwoningen in Amsterdam,  
 15. in naam van Allah winnen we van de christenen (of niet?),
 16. een nieuwe vermeende mishandeling door Marokkanen
 17. een subsidie die misbruikt zou worden om agenten te pesten
 18. Shariadriehoek in Haagse Schilderswijk

 

Kijk ook op mediamissers.nl


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  


 


Meer over dagelijkse standaard, islam en media, islamhaat, media, mediamisser, mediamissers, moslimhaat.

Delen: