Onrust in Helmond

In missers door Karim Khaoiri op 22-08-2011 | 10:21

'Hellimond', zo noemen ze Helmond wel eens in Zuid-Oost Brabant. En volgens oorlogsjournalist Arnold Karskens is het er ook bijna een hel. Dagblad De Pers stuurt hem tegenwoordig naar brandhaarden in eigen land. Karskens opent zijn artikel als volgt: "Aanbellen herinnert aan bezoeken in Syrië of Birma. De vrouw die opent fluistert samenzweerderig: ‘Kom binnen. Anders zien ze dat ik met je praat.’" Er worden volgens hem door buurtbewoners knokploegen gevormd tegen de terreur door Marokkaanse jongeren.
Het artikel van Karskens leidde tot een kleine komkommertijdrel. Wilders twitterde dat hij Helmond ging bezoeken en Marcouch twitterde niet alleen over Helmond, maar bezocht de stad ook. De conclusie luidde uiteindelijk dat het juist de goede kant opgaat in Helmond.
Karim Khaoiri schreef een blog over de 'affaire'. Hieronder zijn tekst met enkele links naar andere artikelen over Helmond. Dit artikel verschijnt in een serie blogs waarin het nieuws van de afgelopen zomermaanden wordt behandeld.

HALVE JOURNALISTIEK! DIT PIK IK NIET!

Oorlogsverslaggeving vanuit Helmond, Arnold Karskens is van alle markten thuis.

Ook nu ging de eeuwig op embedded journalisten foeterende Arnold Karskens weer op pad, de altijd stoere Karskens waagde zich ditmaal in Helmond. Wie het stuk leest denkt dat er een heuse oorlog gaande is, sneaky glipt hij undercover bij iemand naar binnen. Ze willen niet dat ze gezien worden met de oorlogsverslaggever, dit hele tafereel doet hem denken aan landen als Syrië en Birma. Als Helmond je aan Syrië of Birma doet denken dan is het wel heel slecht gesteld met Helmond, dan kan het leger uiteraard niet uitblijven.

In zijn verslag over Helmond gaat Karskens zoals altijd uiterst zorgvuldig te werk. Hij leest (zie lijst met meldingen van overlast op website Omroep Brabant) zich goed in, beoordeelt de situatie zoals die is, hoort bewoners, hoort slachtoffers, hoort daders of de dadergroep, hoort jongerenwerkers, hoort politieen de gemeente (zie deze log).

Journalist Karskens zou natuurlijk geen knip voor de neus waard zijn als hij dat niet zou doen, hij staat immers bekend als de journalist die collega journalisten dikwijls de maat durft te nemen. Op eenzame hoogte staat de onderzoeksjournalist, zijn drive is onrecht aan de kaak te stellen.

Dat de mensen in Helmond onrecht is overgekomen staat buiten kijf, maar anders dan Arnold Karskens doet geloven is het verhaal gedateerd en op twee overlast incidenten begin deze maand na is het juist al een aantal weken rustig. De gemeente zegt hierover: 

“De problematiek dateert van enkele maanden geleden en is toen ook uitvoerig in de publiciteit geweest. De problematiek is bij ons bekend. De afgelopen periode is het rustig geweest in de Binnenstad. Sinds 1 juli zijn er bij de politie nauwelijks meldingen binnen gekomen voor overlast of andere zaken.”

Lees hier de verklaring van gemeente Helmond. Welk onrecht stelt Arnold Karskens hier aan de kaak? Dat er knokploegen op “straatterroristen” gestuurd worden? Ook dit is oud nieuws, zie hier. Van begin tot eind ademt zijn artikel iets naars uit, het soort narigheid waarbij je denkt dat het (bijna) niet waar kan zijn. Zo erg!

Uiteraard laat volksmenner Geert Wilders weer van zich horen, ook nu via twitter. Anders dan bij Breivik, de terrorist in Noorwegen, vloeiden de letters t, e, r, r, e, u, r  nu wel soepeltjes uit zijn vingertoppen. Als het om Marokkanen gaat kun je ten slotte niet genoeg benadrukken dat het terreur is. Snel zal hij dan ook de buurt bezoeken. Zou hij als “volksvertegenwoordiger” hoor- en wederhoor toepassen?

Uiteraard is de Marokkaanse gemeenschap weer de eerste die zich na dit bericht MOET verantwoorden. Zij moeten afstand nemen van dit zootje ongeregeld. Hoe gedateerd en opgeblazen dit verhaal ook is. Ik zal niet, Ahmed Marcouch riep hiertoe op, solliciteren bij de politie en nee ik steek dan ook mijn kop niet in het zand! Noch zal ik mij verantwoordelijk voelen voor wat andere Marokkaanse Nederlanders doen. Hoe triest het voor de slachtoffers ook is, maar ik heb het niet gedaan!

Overheid, pak uw tuig in de straten aan!

Karim Khaoiri schrijft voor antennerotterdam.nl en op zijn eigen blog. Dit stuk is daar ook verschenen en met toestemming van Karim op Republiek Allochtonië geplaatst.

- Update:Kamerlid Ahmed Marcouch spreekt klare, maar vooral harde taal (dat is kennelijk wat mensen willen) over de terreur en de criminelen in Helmond, zie website Omroep Brabant (beeld en geluidsfragmenten rechts bovenin op de pagina). Inmiddels is hij in Helmond op werkbezoek geweest en is een stuk genuanceerder. Het kan dus wel

PS: Ik heb dagblad De Pers een achttal vragen gesteld over artikel van Arnold Karskens. De vragen zijn, omdat Karskens dit het best kan beantwoorden, naar hem toegezonden. Ik wacht de beantwoording af en zal ze zodra ze binnen zijn uiteraard onder dit stuk plaatsen.

Meer over Helmond:

Kut-Hollander roepen pik ik niet (Arnold Karskens)
Verslag van bezoek Marcouch door BN De Stem
Verslag van de NOS

 


Meer over criminaliteit, hangjongeren, helmond, Karim Khaoiri, marokkaanse jongeren, mediamisser, mediamissers, overlast.

Delen:

Reacties


J.Vromen - 25/08/2011 10:06

De problemen, die we nu al jaren in steeds heviger mate ervaren met de ons door de strot geduwde multi-culturele samenleving waren voorspelbaar en zijn ook uitgekomen. Deze zijn veroorzaakt door types,zoals de eeuwige theedrinker uit A'dam en zijn kompanen van links, die met welhaast criminele naiviteit,dit alles doorgezet hebben.Overigens met medewerking van vrijwel het hele politieke spectrum. Eens zal duidelijk worden hoe erg dit alles is, en onze kinderen zullen ons vervloeken als ze gebukt gaan onder de sharia. Wij vervloeken nu al de veroorzakers van dit alles. De Nederlandse samenleving heeft in korte tijd een ongekende en ongewenste demografische verandering ondergaan, die binnen enkele decennia zal leiden tot grote maatschappelijke tegenstellingen.
Daarbij zullen de slappe Nederlanders, iin eerste instantie terug gedrongen worden naar de Veluwe en Limburg. Dat is dan hun verdiende lot. Hadden ze maar niet zo onverschillig moeten zijn!

bas de ridder - 24/08/2011 15:08

Jongens weat een ongelooflijhk zwak artikel, als we sexuele intimidatie zo gaan bagetaliseren. de RK kerk wordt er terecht op aangesproken, maar dat meisjes van 9 en 10 lastig gevallen worden? het zou natuurlijk een open deur intrappen zijn als ik zou verwijzen dat sex met meisjes van 6 bij die cultuurgroep hoort. Maar ik schaar jullie bij het tuig dat alrijd weer de boel vergoeilijkt.... Slechts twee incidenten (dezemaand) dat is gerapporteerde incidenten.

de marrokaanse gemeenschap hoeft zich miz niet te verantwoorden. Ze moeten hun eigen tuig eens aanpakken.