Vrouw liegt over Marokkaanse rovers

In missers op 10-11-2008 | 17:33

Is etniciteit wel relevant wanneer het om verdachten gaat en niet wanneer deze verdachten onschuldig blijken? Die vraag lijkt gerechtvaardigd naar aanleiding van de berichtgeving over een straatroof in Den Haag.

Het Dagblad Spits opende deze week met een vette kop: Brute Straatroof door Marokkanen. Een 21-jarige vrouw uit Den Haag was naar eigen zeggen met het mes op de keel van haar pincode beroofd. Ook hadden de overvallers gedreigd haar 2-jarige dochtertje te ontvoeren. In het artikel werd vervolgens het volgende signalement gegeven dat was overgenomen van een bericht van de politie Haaglanden: "De mannen zijn vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse komaf en zijnbeide ongeveer 1.80 meter lang. Een van hen had bijna doorlopende wenkbrauwen en een opvallend brede neus."

De politie sprak afgelopen week nog van een x'weerzinwekkende straatroof'. De reacties onder dat artikel spreken voor zich.

Inmiddels blijkt vandaag dat de vrouw heeft gelogen. Het blijkt dat ze het hele verhaal heeft verzonnen, zo maakte de politie vandaag bekend. Bij de rectificatie in Spits blijkt de etniciteit van de daders opeens niet meer relevant. Met dank aan Maghreb.nl

 


Meer over etniciteit, mediamisser, mediamissers.

Delen: