Bekende Nederlanders starten petitie voor verruiming kinderpardon #zezijnalthuis

In nieuws door Ewoud Butter op 14-12-2017 | 16:26

Met de actie ‘Ze zijn al thuis’ doen bekende Nederlanders een oproep een petitie te tekenen waarin gevraagd wordt om 400 minderjarige asielkinderen die al langere tijd in Nederland wonen een verblijfsvergunning te geven.

Wanneer het kabinet-Rutte III het Kinderpardon weigert te verruimen, dreigen de kinderen, die in Nederland geworteld zijn, het land uitgezet te worden. Het initiatief voor de petitie komt van schrijver, publicist en oud-Kamerlid Tofik Dibi, die zich al inzet voor het kinderpardon. Tegenover de NOS zegt hij:

Ik ben erg teleurgesteld dat dit niet is gelukt in het regeerakkoord. Dat had ik niet verwacht. Toen ik voor GroenLinks in de Tweede Kamer zat, waren we het er met D66 en de ChristenUnie over eens dat zo’n pardon er moest komen. Nu dat niet is gelukt, vind ik dat ik wat moet doen. December is daar de perfecte maand voor.

De kinderen om wie het gaat wonen allemaal al lange tijd in Nederland, spreken de taal, zijn volledig ingeburgerd en kennen in veel gevallen niets anders dan Nederland. Op de site van de petitie Ze zijn al thuis staat te lezen:

Deze kids horen zich te stressen over hun schoolexamens, niet over of ze straks nog naar school kunnen. Ze horen te dromen van de toekomst, niet te vrezen door hun afkomst. Zij horen beschermd te worden, niet beschadigd.

Teken hier de petitie Ze zijn al thuis

 

 

 

 

 


Meer over kinderpardon.

Delen:

Reacties


sara pastoor - 18/12/2017 22:22

Beetje coulance alstublieft.