CMO: Aanslag in Londen heeft de Nederlandse moslims diep geraakt

In nieuws op 05-06-2017 | 10:06

Het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is enorm geschokt door de recente aanslagen in Londen, waarbij zeven dodelijke slachtoffers zijn gevallen en tientallen gewond zijn geraakt. Het CMO roept de aangesloten moskeeën op de komende dagen tijdens de ramadangebeden stil te staan bij bij de slachtoffers. Dat laat het CMO in een persbericht weten.
Het CMO schrijft: "Nederlandse moslims zijn intens verdrietig, ook omdat we juist in de vastenmaand Ramadan zijn waarin spiritualiteit, saamhorigheid, liefdadigheid, verbroedering, bezinning en zelfreflectie centraal staan. "

Het CMO stelt verder:

Deze aanslagen, geïnspireerd door de theorieën van de perverse terroristische leiders van IS en andere vergelijkbare organisaties, hadden als overduidelijke opzet zoveel mogelijk mensen te doden. CMO wijst namens de Nederlandse moslimgemeenschap deze orgie van haat en geweld af. CMO is van mening dat deze terroristen en hun gedachtegoed keihard moeten worden aangepakt.

CMO heeft haar aangesloten moskeeën opgeroepen om de komende dagen tijdens traditionele Ramadan-nachtgebeden stil te staan bij de aanslagen, doden en gewonden in Londen. Wij betuigen nogmaals onze gevoelens van medeleven met de nabestaanden en wensen alle gewonden spoedig herstel.

Bij het CMO zijn de volgende soennitische koepels aangesloten: Islamitische Stichting Nederland (ISN), Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties in Nederland (UMMON), Nederlandse Islamitische Federatie (NIF), Milli Gorus Nederland (MGN), Stichting Islamitisch Centrum Nederland (SICN), World Islamic Mission (WIM), Islamitische Vereniging voor Bosniaks in Nederland (IVBN), Turks Islamitische Culturele Federatie (TICF), ,Landelijk Platform Nieuwe Moslims (LPNM) en de Turkse Federatie Nederland (TFN) 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over aanslagen londen, afstand nemen, cmo, nieuws, ramadan, terrorisme.

Delen: