Geen gekozen, maar benoemde lijsttrekker bij Forum voor Democratie in Amsterdam

In nieuws door redactie op 22-10-2017 | 14:21

Opiniemaker Annabel Nanninga zal lijsttrekker worden van de Amsterdamse afdeling van Forum voor Democratie. Samen met Yernaz Ramautarsing en voormalig Kamerlid Anton van Schijndel zal ze de Amsterdamse lijst van haar partij aanvoeren.

Annabel Nanninga, bekend van onder andere GeenStijl en Powned, maakt haar overstap vanochtend bekend bij The Postonline

Tegen PvdA en VVD

Forum voor Democratie laat op haar site weten te mikken op 6 van de 45 zetels in de Amsterdamse raad en daarmee... 

EINDELIJK de noodzakelijke veranderingen in Amsterdam af te dwingen. Sinds mensenheugenis domineert de PvdA de politiek in de hoofdstad. Ambtenarij, onderwijs, politie en woningbouw zijn al decennia volledig in handen van de PvdA.

Weliswaar is D66 nu de grootste partij in Amsterdam, maar in de praktijk is ook deze partij helaas een bijwagen gebleken van de PvdA. Onder invloed van deze PvdA-monocultuur is ook de Amsterdamse VVD erg naar links opgeschoven.

FvD kiest bij aanvang direct voor de aanval op PvdA en VVD. Vooral de VVD kan op rechts direct electorale concurrentie krijgen van het radicaalrechtse FvD, zoals GroenLinks en PvdA in Amsterdam concurrentie kunnen krijgen van Artikel1 (waar blijft de nieuwe naam?) en DENK.

De partij van Baudet neemt alleen in Amsterdam aan de gemeenteraadsverkiezingen deel en wil zich profileren op: betaalbare woningen voor de middenklasse, afschaffen van erfpacht, terugdringen van islamisering, draaideur criminelen nu echt keihard aanpakken, vrije schoolkeuze terug en Amsterdammers zélf hun burgemeester laten kiezen. 

Niet gekozen, maar benoemd

Het is opmerkelijk voor een partij die zich onder andere profileert op democratische vernieuwing  dat de leden van FvD blijkbaar niet kunnen stemmen op hun kandidaten. Bij de meeste andere partijen is dat wel het geval. Bij FvD beslist kennelijk de partij-elite of, zo u wil, het politbureau.   

Yernaz Ramautarsing is net als Nanninga 'opiniemaker'. De politicoloog kreeg bekendheid toen hij zich verzette tegen ‘Linkse Indoctrinatie op de Universiteit’. Hij stond eerder dit jaar bij de Tweede Kamerverkiezingen op de lijst voor FvD.

Anton van Schijndel is voormalig Tweede Kamerlid namens de VVD. Hij werd uit de fractie gezet nadat hij kritiek had geuit op de koers van de VVD en op het leiderschap van Rutte. Hij vormde daarna tijdelijk een fractie met Joost Eerdmans (ex-LPF en nu Leefbaar Rotterdam) en stond samen met onder andere Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) op de lijst van EenNL. 

Amsterdam

In Amsterdam werd eerder Eric van de Burg in mei door de leden benoemd tot lijsttrekker van de VVD, en Rutger Groot Wassink tot lijsttrekker van GroenLinks, Reinier van Dantzig werd dezelfde maand gekozen tot lijsttrekker van D66. In mei kozen ook de leden van de PvdA Marjolein Moorman tot lijsttrekker van de PvdA, in juli deden de leden van de SP dat met Laurens Ivens en Diederik Boomsma werd tenslotte in september door de CDA-leden gekozen.
Ook de concept kandidatenlijsten van VVD en GroenLinks zijn inmiddels bekend. Die worden binnenkort aan de leden voorgelegd.

Meer over gemeenteraadsverkiezingen hier.

 


Meer over #gr2018, Forum voor Democratie, FvD.

Delen: