Hallo Anousha, zullen we praten over witte mensen?

In nieuws op 24-04-2017 | 09:12

Anousha Nzume heeft al minimaal drie levens geleid, zo rijk gevuld is haar biografie. Ze is geboren in Rusland en dochter van een Kameroense vader en een Russische moeder. Op jeugdige leeftijd kwam ze naar Nederland en vestigde haar naam in cultureel Nederland. Via haar vader en moeder draagt ze zowel een koloniale als een migratiegeschiedenis met zich mee. In de aanloop naar het Sinterklaasfeest kwam Anousha weer prominent in het nieuws toen ze tijdens een debat met Halbe Zijlstra, aan tafel bij Pauw, feilloos de racistische karikatuur van zwarte piet blootlegde. Het was hoog tijd voor een boek. Die is er nu, getiteld Hallo witte mensen.

Lees het gesprek dat Enis Odaci met Anousha Nzume had verder op nieuwwij.nl

Meer interviews met Anousha Nzume naar aanleiding van het verschijnen van haar boek:

Witte Nederlanders moeten een dikkere huid kweken (NRC)

Hallo witte mens! Jij bent gewoon niet gewend dat je wordt aangesproken op je huidskleur. (Vk) 

Anousha Nzume: Hallo witte mensen
Amsterdam University Press, 140 blz. €14,95.

Tip:

DIPSAUS is dé tweewekelijkse podcast door en voor vrouwen van kleur en iedereen die geïnteresseerd is in een ander geluid. Gepresenteerd en opgericht door Anousha Nzume, Ebissé Rouw en Mariam El Maslouhi. Dipsaus is maatschappijkritisch, cultureel geïnteresseerd, politiek betrokken en altijd met een flinke schep humor, originaliteit en diepgewortelde eigenwijsheid. Meer hier 

Meer over racisme op Republiek Allochtonië hier

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!
 

 


Meer over Anousha Nzume, discriminatie, hallo witte mensen, racisme.

Delen: