Hand in hand tegen homogeweld

In nieuws door Ewoud Butter op 03-04-2017 | 11:18

In Arnhem werd afgelopen weekend een homostel mishandeld door 6 jongeren, omdat ze hand in hand liepen. Hun tanden werden met een betonschaar uit de mond geslagen.

A.s. zaterdag wordt in Arnhem actie gevoerd voor de twee mannen door op het Jansplein in Arnhem en hand in hand te staan. Op sociale media is al opgeroepen tot een hand-in-hand actie met de hashtag #allemannenhandinhand. Mannen worden opgeroepen op om hand in hand op de foto te gaan. De D66 onderhandelaars Pechtold en Koolmees gaven vast het goede voorbeeld.

 In de afgelopen jaren is het aantal aangiften van geweld tegen homo’s toegenomen van 400 in 2009 naar bijna 600 in 2015. Belangrijk om aan te stippen: slechts negen daders zijn veroordeeld. Reden voor het COC om een brandbrief naar de onderhandelaars te sturen. 

Demonstratie

Uit de oproep voor een demonstratie a.s. zaterdag:

De Arnhemse Gay Horeca wil op 8 april laten zien dat ze samen en met elkaar op willen staan voor deze twee slachtoffers en alle anderen die hier mee te maken hebben gehad. Kom zaterdag 8 april naar het Jansplein in Arnhem om  hand in hand te staan voor diversiteit en de slachtoffers een hart onder de riem te steken. Dit onrecht moeten we niet over ons heen laten gaan. Het is tijd voor een signaal naar de samenleving: Nederland is een land waar iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geaardheid, gender, afkomst, geloof of huidskleur!! Meer hier

Lees ook:

Factcheck: Is er sprake van een oververtegenwoordiging van Marokkaans-Nederlandse jongeren bij anti-homogeweld?

Factcheck: "De grootste dreiging voor homo's komt niet van migranten, maar van witte mannen van het platteland"

 

 

 

Meer over LHBT's op Republiek Allochtonië hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over antihomo geweld, homo, lhbt, nieuws.

Delen:

Reacties


mw. R.A.Eijkelboom - 04/04/2017 18:22

Zoals verwacht ging de PVV helemaal los en gaf Marokkanen weer eens de schuld. Alleen hij verzwijgt continue dat
de meeste homogeweld komt van blanke Nederlandse mannen!

Ik heb Wilders gemaild, dat hij moet nadenken voordat hij wat roept!G