Hulplijn Radicalisering genomineerd voor Hein Roethofprijs 2017

In nieuws door Ewoud Butter op 18-09-2017 | 16:02

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft bekend gemaakt dat drie projecten zijn genomineerd voor de Hein Roethofprijs 2017. Het gaat om Forsa!' uit Den Haag van het Bureau Maatschappelijk Herstel en Rehabilitatie , de 'Hulplijn Radicalisering' van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) en de koffiebar 'Heilige Boontjes' van een jeugdwerker en een wijkagent uit Rotterdam.

Aan de Hulplijn Radicalisering is op Republiek Allochtonië eerder aandacht besteed. Het project dat dankzij particuliere fondsen en veel vrijwillige inzet is ontwikkeld, wordt door CCV als volgt omschreven:

Dit project van het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN) richt zich op het tegengaan van jihadistische radicalisering onder Nederlandse jongeren. Ouders met vragen over jihadisme, radicalisering, opvoeding en vervreemding, kunnen contact opnemen met de Hulplijn, waar een medewerker desgewenst in de eigen taal kan antwoorden. Daarnaast geeft het team van de Hulplijn voorlichting en training aan ouders, leerkrachten, imams, professionals en gemeenteambtenaren.

Bovendien ondersteunen vertrouwenspersonen de families van radicaliserende jongeren en als dat noodzakelijk is, schakelen ze ketenpartners in zoals gemeente, politie en Jeugdzorg. Extra aandacht gaat uit naar 'Achterblijvers', de ouders van (overleden) uitreizigers, en 'Terugkeerders', Nederlandse jihadisten die terugkeren vanuit Irak of Syrië.

De Hein Roethofprijs wordt om de 2 jaar uitgereikt aan een organisatie of samenwerkingsverband dat zich op een innovatieve, creatieve en effectieve manier richt op een probleem dat de sociale veiligheid bedreigt. De minister van Veiligheid en Justitie reikt de prijs uit op 30 oktober in Utrecht. De winnaar ontvangt € 20.000 en een klein kunstwerk.

Bron en meer informatie: CCV

Zie ook:

Hulplijn Radicalisering in handboek beschikbaar

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!   

 


Meer over CCV, Hein Roethofprijs, Hulplijn Radicalisering, nieuws, SMN.

Delen: