Humanisten lanceren actie om vrijdenkers te steunen #whatsmycrime

In nieuws door Ewoud Butter op 05-12-2017 | 08:10

In 85 van de 196 landen worden niet-gelovigen gediscrimineerd of onderdrukt, in 59 landen is religiekritiek strafbaar, in 22 landen is het een misdaad als je van je geloof valt en in 13 landen staat daar de doodstraf op. Het Humanistisch Verbond en demens.nu vragen aandacht voor hun positie met de actie steun vrijdenkers in gevaar en de hashtag #whatsmycrime

Humanisten, atheïsten en agnosten worden volgens het rapport Freedom of Thought 2017 steeds feller gediscrimineerd en vervolgd. In sommige, vooral islamitische, landen komen ze zelfs in de gevangenis, worden ze gestenigd of krijgen ze stokslagen. In 13 landen staat de doodstraf op afvalligheid. 

Bekijk meer in het Freedom of Thought Report 2017

Het Humanistisch Verbond en anderen hebben de website whatsmycrime.nu gelanceerd om aandacht en steun te vragen voor vrijdenkers wereldwijd, omdat ze het cruciaal vinden dat een mens zelf mag denken, zijn levensvisie mag ontwikkelen en zijn mening mag uiten. Op de site laten ze weten zich in te zetten voor het recht te geloven wat je wilt. Voor de meeste religieuze mensen is volgens de initiatiefnemers vaak al goed georganiseerde steun. Dat geldt niet voor mensen die niet zijn aangesloten bij een religie, zoals humanisten, atheïsten en agnosten.

Meer informatie op Whatsmycrime.nu

 

 

Zie ook:

Morid twijfelde over zijn geloof, zijn vriendin verlinkte hem in een volle moskee in Afghanistan

Geweld tegen ongelovigen steeds extremer: 'Ongelovige vaker aangevallen, vervolgd en zelfs gedood'

 


Meer over afvalligen, humanistisch verbond, ongelovigen.

Delen: