Jaarlijkse demonstratie tegen racisme vindt morgen online plaats

In nieuws door Ewoud Butter op 20-03-2020 | 07:25

Op zaterdag 21 maart zal Nederland ondanks de coronacrisis toch de internationale dag tegen racisme en discriminatie vieren. Het organiserende Comité 21 maart heeft weliswaar zijn landelijke demonstratie en manifestatie afgelast, maar het zal in plaats daarvan van 14 uur tot 15.30 uur livestream-verslag van een bijeenkomst uitzenden.
Ook de Amsterdamse zender AT5 zal live verslag doen.
Iedereen die op social media meedoet, wordt verzocht gebruik te maken van de hashtag #AntiRacismeLive #21M

Het gehele programma is op zaterdag 21 maart van 14.00 - 15.30 uur te volgen via https://21maartcomite.nl/?page_id=1856 of via het videokanaal https://vimeo.com/event/26947/embed

"De bestrijding van het coronavirus loopt parallel met de bestrijding van het racismevirus ", aldus de Amsterdammer Max van den Berg, prominent lid van het Comité 21 maart. "Beide virussen treffen wereldwijd immers vooral de zwaksten en met hen zijn wij alle dagen solidair. Wij keren ons tegen de haatzaaierij van Wilders en het chauvinisme van Baudet."

Van den Bergs toespraak zal in het programma worden uitgezonden.

Ook vice-voorzitter Kitty Jong van de FNV zal in de uitzending te zien en te horen zijn. Natuurlijk gaat zij in op gevolgen van de coronacrisis voor mensen met een kwetsbare positie.

Ook zal zij aandacht vragen voor discriminatie op de werkvloer en bij het uitnodigingsbeleid voor sollicitaties. "Onze campagne voor een hoger minimumloon van 14 euro is heel belangrijk voor de laagstbetaalden, zoals veel migranten en hun kinderen."

In het programma vol muzikale intermezzo's worden verder ook vertegenwoordigers uit de Aziatische gemeenschap, van migranten en vluchtelingen, en uit de zwarte en moslimgemeenschap geïnterviewd.

Ruim 100 organisaties ondersteunen de oproep voor deze dag. Daaronder tientallen basisgroepen van vluchtelingen, migranten, vrouwen, de LHBTI-gemeenschap en milieugroepen; landelijke organisaties als het FNV, de SP, GroenLinks en de PvdA; kerken en moskeeën; het COC, Greenpeace, Milieudefensie en Pax; en het X-Y Actiefonds en Emmaus Haarzuilens.

Ga voor meer informatie naar de website www.21maartcomite.nl/

https://vimeo.com/event/26947/embed

Zie ook:

Meer artikelen over discriminatie

Meer artikelen over racisme


Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? We kunnen uw steun goed gebruiken. U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)


Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email

 


Meer over discriminatie, racisme.

Delen: