RADAR doet oproep aan Turkse Nederlanders om incidenten te melden

In nieuws op 25-04-2017 | 16:33

Binnen de Turkse gemeenschap in Nederland zijn spanningen ontstaan na de mislukte coup in Turkije en recentelijk ook rond het Turkse referendum over de grondwetswijziging. Turkse Nederlanders kunnen te maken krijgen met intimidatie en sociale druk. Contacten met vrienden en familieleden worden verbroken, klanten blijven weg en mensen worden op basis van hun vermeende politieke voorkeur uitgemaakt voor landverrader, terrorist of zien hun naam terug op een kliklijst. Ook zijn er signalen dat Turkse Nederlanders bang zijn om naar Turkije te reizen of vrezen voor het lot van hun familieleden daar.

Herkent u deze voorbeelden? Krijgt u te maken met intimidaties, bedreigingen, beledigingen, discriminatie of heeft u het gevoel te worden uitgesloten? Neem dan contact op met RADAR.

Over Radar

RADAR is een onafhankelijk bureau voor klachten over discriminatie. Onze klachtbehandelaars registreren incidenten desgewenst anoniem en geven waar nodig advies. Alle informatie die u met RADAR deelt is strikt vertrouwelijk.

U kunt ons bereiken via:
Telefoon: 010 411 39 11
E-mail: info@radar.nl
WhatsApp: 06 -21968889
Of ga naar www.radar.nl

(ingezonden bericht)


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

Republiek Allochtonië wordt grotendeels op vrijwillige basis onderhouden. Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over discriminatie, nieuws, radar, turkse nederlanders.

Delen: