Republiek Allochtonië krijgt Clara Meijer-Wichmann penning 2016

In nieuws op 27-11-2016 | 09:53

Op zaterdagmiddag 10 december, de internationale dag van de rechten van de mens, zal de Clara Meijer-Wichmann penning worden uitgereikt aan Ewoud Butter. Deze jaarlijkse penning wordt hem door de Liga voor de Rechten van de Mens & Stichting J’accuse toegekend omdat hij volgens de organisaties "als oprichter en hoofdredacteur van Republiek Allochtonië, samen met Roemer van Oordt, al jarenlang een bijzonder weblog onderhoudt met genuanceerde berichtgeving over de positie van migranten, vluchtelingen en andere minderheden."

Omdat Republiek Allochtonië veel aandacht aan onderzoek en feiten besteedt, levert het blog volgens de organisaties die de penning uitreiken “een belangrijke aanvulling op en tegenwicht aan hijgerige en polariserende berichtgeving over het integratiedebat” en draagt het bij aan het tegengaan van discriminatie en polarisatie en het bevorderen van de gelijkberechtiging en mensenrechten van minderheden. 

De redactie van Republiek Allochtonië vindt het een geweldige eer deze penning te mogen ontvangen en ervaart het als een enorme steun in de rug. De redactie bedankt behalve de Liga voor de Rechten van de Mens en de stichting J'accuse, de ongeveer 400 verschillende auteurs en organisaties die hun waardevolle stukken op het blog wilden publiceren, de bestuursleden die adviseerden, de donateurs die het blog steunden en alle mensen die in het verleden in de redactie hebben gezeten. 

Meer over de uitreiking van de Clara Meijer-Wichmann penning hier.

Republiek Allochtonië (2010) is het vervolg op het Allochtonenweblog dat in september 2005 door Ewoud Butter werd gestart uit onvrede over de vaak ongenuanceerde en onfeitelijke berichtgeving in de reguliere media. Op Republiek Allochtonië wordt verslag gedaan van de langlopende maatschappelijke discussie die we in Nederland voeren over 'het integratievraagstuk'. Er wordt relatief veel aandacht besteed aan achtergronden, feiten, onderzoek en aan meningen die in de reguliere media minder vaak gehoord worden. Het blog wordt op vrijwillige basis onderhouden. In de loop der jaren zijn verschllende redacteuren bij het blog actief geweest. Roemer van Oordt is sinds 2012 redacteur. Roemer en Ewoud zijn ook de initiatiefnemers van de site polderislam.nl
De term 'Allochtonië' is vanaf het begin gekscherend bedoeld. Het woord 'allochtoon' gebruiken we zelf in onze eigen stukken zo min mogelijk. 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 

 


Meer over clara meijer-wichmann penning, ewoud butter, liga voor de rechten van de mens, mensenrechten, republiek allochtonië, roemer van oordt, stichting j'accuse.

Delen:

Reacties


Henk Goeting - 28/11/2016 20:56

Van H💖rte Gefeliciteerd !! Dit is een belangrijke erkenning van jullie berichtgeving.

Joop en Ans Jansen - 28/11/2016 15:02

Beste Ewoud, van harte gefeliciteerd, wel verdiend hoor! gr.

warner Hemmes - 28/11/2016 14:43

Mooie en prestigieuze onderscheiding met illustere voorganger, verdiend en zeer van harte!

Erik Schaap - 28/11/2016 11:54

Ewoud, van harte! Het is je meer dan gegund.

hanneke gelderblom - 27/11/2016 22:58

gelukgewenst met deze onderscheiding