Steun The Black Archives en maak een verborgen geschiedenis zichtbaar

In nieuws door Ewoud Butter op 03-07-2017 | 08:04

Wist jij dat er in de jaren ‘70 en ‘80 al Surinaamse emancipatiebewegingen actief waren die zich inzetten voor de strijd tegen racisme en ongelijkheid? Deze verhalen en geschiedenissen zijn te vinden in The Black Archives: boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. The Black Archives wil de geschiedenis van zwarte emancipatiebewegingen en personen in Nederland documenteren, conserveren en zichtbaar en toegankelijk maken voor een breed publiek.

Over the Black Archives
De archieven bevinden zich in het pand van de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam Oost. Het groeiend archief bestaat momenteel uit meer dan 4.000 bijzondere historische boeken, documenten, foto’s, films en artefacten rond de Surinaamse en zwarte geschiedenis in Nederland. In aanloop naar het 100-jarig bestaan van de Vereniging (in 2019) willen de initiatiefnemers voor het eerst deze geschiedenis voor een breed publiek toegankelijk maken.

En daar hebben zij jouw hulp bij nodig! 

Meer weten en/of doneren? Klik hier

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 


Meer over achtergrond, black archives, new urban collective, zwarte geschiedenis.

Delen: