Tweede Black Achievement Month van start gegaan

In nieuws door Ewoud Butter op 01-10-2017 | 10:30

Na het grote succes van vorig jaar, wordt deze maand voor de tweede opeenvolgende keer de Black Achievement Month georganiseerd.

Antoin Deul, directeur van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis schrijft op de website van The Black Achievement Month:

De eerste editie gaf mij een onvoorstelbaar mooi gevoel. Het was een reis van een maand lang, waarbij ik van het ene naar het andere evenement ging om met volle teugen te genieten van de rijkdom en het talent van Zwart Nederland. I was craving for it. Een enorme honger in mij werd gevoed en het voelde niet alleen als een erkenning en herkenning, maar ook als eindelijk thuiskomen.

Veel mensen voelen zich geïnspireerd, empowered en trots door alles wat we hebben bereikt en door al het opkomende talent wat we in huis hebben. Dat talent manifesteert zich overal in Nederland op gebied van kunst, cultuur, wetenschap, gezondheidzorg, muziek, dans en nog eindeloos veel meer terreinen. Ik dacht tijdens de Black Achievement Month van vorig jaar: “Dit is een Black Renaissance in the making en dát in dat koude kikkerlandje van ons!” 

Ik ben super trots dat we dit jaar terug zijn met de tweede editie van de Black Achievement Month en het wordt bigger and better! We hebben geweldige evenementen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. En we presenteren dit jaar ook vier eigen producties waaronder de Familiedag in NEMO Science Museum en het Black Achievement Awards Gala in het Tropenmuseum. De start van een nieuwe traditie waarin we Black Achievers in het zonnetje zetten!

(..) Mis de opening en de vele evenementen niet, want we schrijven samen geschiedenis en maken het Nederlandse verhaal compleet. Je wilt later niet zeggen: “Jammer dat ik het niet heb meegemaakt.”

Bekijk het programma op de website van The Black Achievement Month of lees het overzicht dat het Parool maakte. 

 


Meer over black achievement month.

Delen: