‘Wikipedia goes Caribbean’ – wie doet mee?

In nieuws door Claire Schut op 23-04-2018 | 07:41

Wist je dat er erg weinig informatie over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur op Wikipedia staat? Help mee om dit gat te vullen. Kom naar de Wikipedia-bijeenkomsten van het Rijksmuseum, het Nationaal Archief, het Wereldmuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

Wikipedia

Wie iets weten wil, kijkt op Wikipedia. Deze online encyclopedie is een van de meest bezochte websites ter wereld en de Nederlandstalige versie, met bijna twee miljoen artikelen, is een van de grootste die er is. Toch is Wikipedia nog lang niet af. Zo ontbreekt er op Wikipedia veel informatie over Caribisch en Surinaams erfgoed. 

Veel kennis over de Surinaamse en Caribische geschiedenis en cultuur

In Nederland is veel kennis beschikbaar over de cultuur en de geschiedenis van Suriname en de Cariben. Denk aan alle informatie in bibliotheken, musea en archieven. Maar ook wat mensen zelf weten, wat ze zich van vroeger kunnen herinneren. Het geeft de kennis van het Surinaamse en Caribische erfgoed een belangrijke ‘boost’ als die informatie op Wikipedia beschikbaar komt. Dat is het doel van het project ‘Wikipedia goes Caribbean’.

Word Wikipediaan!

De Nederlandse Unesco Commissie en Wikimedia Nederland samen met vier beroemde erfgoedinstellingen – het Rijksmuseum, het Wereldmuseum, Het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde en het Nationaal Archief – nodigen je uit om Wikipedia te leren kennen en aan het werk te gaan als Wikipediaan.

Bijeenkomsten

Kom naar een of meer Wikipedia-bijeenkomsten in het Wereldmuseum in Rotterdam (25 april),  het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde in Leiden (3 mei), het Rijksmuseum in Amsterdam (18 mei) en het Nationaal Archief in Den Haag (26 mei).  En help mee Wikipedia te verrijken met de Surinaamse en Caribische cultuur.

In de bijeenkomsten ‘Wikipedia goes Caribbean’ leer je snel hoe Wikipedia en vergelijkbare projecten werken, hoe je beginnersfouten kunt voorkomen en hoe je als Wikipediaan aan de slag kunt. Ook krijg je een uniek kijkje achter de schermen bij de instelling waar je aan de bijeenkomst meedoet. En wie daarna de smaak te pakken heeft en meer wil, maakt kans op een vervolgcursus bij Wikimedia Nederland.

Meer info en aanmelding via: https://www.unesco.nl/artikel/wikipedia-goes-caribbean


Foto van huizen in Paramaribo van Ahron de Leeuw


Waardeert u ons werk? U kunt Republiek Allochtonië steunen en een klein (of groot) bedrag doneren (nu ook via I-deal)

Neem een abonnement op onze dagelijkse nieuwsbrief: Subscribe to Republiek Allochtonië by Email


Meer over caribisch, geschiedenis, suriname, wikipedia.

Delen: