Aantal asielzoekers uit Syrie in Nederland neemt sterk toe

In opinie op 06-09-2013 | 15:17

Deze week werd bekend dat inmiddels meer dan twee miljoen Syriërs hun land zijn ontvlucht voor de burgeroorlog. En elke dag komen er 5000 vluchtelingen bij, zeggen de Verenigde Naties. Het overgrote merendeel gaat naar de buurlanden Jordanië, Irak, Libanon en Turkije.

Nu is de afspraak dat Nederland dit jaar 50 Syriërs opvangt en volgend jaar 200.

Volgens staatssecretaris Teeven is er totaal geen sprake van een noodzaak extra vluchtelingen op te nemen. 

Linda Voortman (GroenLinks) pleitte er deze week voor om meer, bijvoorbeeld 5000 vluchtelingen uit Syrië toe te laten en ook de PvdA pleit voor een ruimhartige opvang.

Tot ergernis van de redactie van GeenStijl: "
En joehoe, nieuwsflits, GroenLinks- en PvdA malloten, we hebben hier al genoeg problemen. Jullie gaan het niet flikken om een paar duizend zieligerds uit andermans verprutste kutland hierheen te halen als fatsoensviagra voor jullie toch al immense gutmensch-boner."

Of Teeven en GeenSTijl het nou leuk vinden of niet: het aantal vluchtelingen uit Syrië neemy snel toe: van 140 in 2012 naar 955 in de eerste zeven maanden van dit jaar. Dat blijkt uit recente cijfers van Flip van Dyke, die een stijging van het aantal asielzoekers signaleert. 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over asielzoekers, immigratie, syrie, teeven, vluchtelingen.

Delen: