AD rectificeert berichtgeving over Europe Trust Nederland

In opinie op 03-03-2016 | 12:10

De afgelopen weken ontstond veel commotie naar aanleiding van het artikel 'Gesjoemel met islamitisch fonds' in het Algemeen Dagblad over stichting Europe Trust Nederland. Daarin wordt beweerd dat door Koeweit een onderzoek wordt gedaan naar deze stichting in verband met uitgaven van bestuurder Jacob van der Blom en oud-bestuurder Yassin Elforkani en gesuggereerd dat zij het geld van de stichting uitgaven voor privédoeleinden. Het AD komt vandaag met een correctie. Lees hieronder het volledige bericht.

Correctie artikel Europe Trust Nederland

In het AD van 11 februari 2016 stond op de voorpagina een artikel met de titel 'Gesjoemel met Islamitisch fonds'. In dat artikel wordt gesteld dat door Koeweit een onderzoek wordt gedaan naar Stichting Europe Trust Nederland in verband met uitgaven van bestuurder Van der Blom en oud-bestuurder El Forkani. Daarnaast wekt het artikel de indruk dat deze (oud-)bestuurders geld van de stichting uitgaven voor privédoeleinden.

Het AD vindt het van belang te verduidelijken dat haar niet is gebleken van privé-uitgaven of andere vormen van gesjoemel. Deze beschuldigingen zijn afkomstig van oud-bestuurslid Bouyafa en kan het AD niet voor haar rekening nemen.

Evenmin kan het AD bevestigen dat het onderzoek waarnaar het artikel verwijst betrekking heeft op genoemde stichting. Zij betreurt het dat haar artikel mogelijk de indruk heeft gewekt dat de beschuldiging van gesjoemel de uitkomst is van eigen onderzoek.

De hoofdredactie


Bron:AD

Lees ook op dit blog: Europe Trust Nederland: geen justitieel onderzoek naar El Forkani en Van der Blom

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  


Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.
Meer over europe trust nederland, jacob van der blom, koeweit, yahya bouyafa, yassin elforkani.

Delen: