Afgetreden statenlid Gör (VVD): studentenhuizen waren geen mosliminternaten

In opinie op 08-04-2013 | 19:45

Köksal Gör (VVD), lid van de Noord-Hollandse Provinciale Staten is afgetreden. Aanleiding is de uitzending van televisieprogramma Nieuwsuur van vrijdag over mosliminternaten, waarin werd gesteld dat Gör vier Amsterdamse mosliminternaten beheert.

Gör bleek ook aanhanger te zijn van de Turkse moslimgeestelijke Fethullah Gülen. Diens leer zou ook worden uitgedragen in de internaten. Volgens de VVD strookt de leer van Gülen niet met de liberale opvattingen van de VVD. De partij wilde Gör adviseren zijn functie neer te leggen, maar het Statenlid hield de eer aan zichzelf. "Zolang deze discussie duurt, kan ik geen invulling geven aan het Statenlidmaatschap op een wijze die ik ambieer" verklaarde hij.

Gör ontkent maandag dat de 'studentenhuizen' in Amsterdam, van Stichting Witboek, waarvan hij voorzitter is, moslim- of koraninternaten zijn.
Stichting Witboek heeft volgens Gör twaalf huizen in beheer waar op dit moment 44 studenten wonen, drie van 17 jaar en 41 van 18 jaar en ouder.

De studenten willen volgens het opgestapte Statenlid onder meer zelfstandig wonen, maar hebben daar nog ondersteuning bij nodig. Voor andere studenten zou thuis wonen geen optie zijn. "Stichting Witboek helpt deze studenten om hun studie te kunnen vervolgen."

Het opgestapte Statenlid zegt altijd open te zijn geweest over zijn werk voor de stichting en over het feit dat hij 'sympathiseert met de ideeën en waarden van Fethullah Gülen'. "Mijns inziens zijn die ook prima te verenigen met mijn functie en werkzaamheden voor de VVD, waar vrijheid van meningsuiting zo'n prominente plaats inneemt. Tegelijkertijd sluit ik mijn ogen niet voor de ophef die er in de media en politiek is ontstaan."

Bron: Novum

Meer over Fethullah Gülen op dit blog hier

Meer over internaten op dit blog hier

Hieronder een interview dat Gör gaf aan Demet Tv

Demet TV - Turks Statenlid legt functie neer

 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. Republiek Allochtonië (voorheen Allochtonenweblog) bestaat 7 jaar. Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 

 

 

<

Meer over fethullah gülen, gülen, internaten, Köksal Gör, vvd.

Delen: