Amerikaanse moslimhater verhoogt bijdrage aan PVV

In opinie door Ewoud Butter op 15-10-2016 | 14:19

Het David Horowitz Freedom Center (DHFC) heeft in 2015 haar bijdrage aan de PVV vervijfvoudigd van 20.000 dollar naar 108.000 dollar.

Door het Southern Poverty Law Center, een centrum dat extremistische bewegingen onderzoekt, wordt David Horowitz, de president van het DHFC, “the godfather of the modern anti-Muslim movement” genoemd.

Van alle politieke partijen kreeg de PVV de hoogste donatie. De PVV is ook de enige Nederlandse politieke partij die een grote gift uit het buitenland krijgt.

Het Financieel Dagblad maakte gisteren bekend dat het bedrag van ruim € 108.000 begin 2015 in drie tranches werd gestort in de kas van de Stichting Vrienden van de PVV. Dit concludeerde het FD uit de jaarrapportages van de politieke partijen die vrijdag openbaar zijn gemaakt. Giften van boven de € 4500 en schulden van meer dan € 25.000 moeten sinds kort door de partijen aan het ministerie worden gemeld.

David Horowitz is een conservatief die een fel tegenstander is van onder andere de islam, links en the Black Lives Matters beweging. Hij is een hartstochtelijk verdediger van de staat Israel. Het SPLC noemt hem the godfather van de anti-moslimbeweging. Voor zijn DHFC haalde hij in 2014 7,5 miljoen dollar aan inkomsten, voornamelijk donaties binnen. Dat was iets meer dan de jaren daarvoor. Van wie Horowitz op zijn beurt geld ontvangt is niet helemaal bekend. Volgens het rapport Fear Inc. 2.0 ontving de DHFC 5 miljoen dollar van de Lynde and Harry Bradley Foundation.

DHFC investeert in tal van activiteiten tegen links en tegen de islam. Horowitz onder andere de man achter het rechts-conservatieve Front Page Magazine (FPM), een online platform waarop veel aanhangers van de Eurabia-complottheorie van Bat Ye’Or schrijven, waaronder Robert Spencer, Pamela Geller, Fjordman en uiteraard Geert Wilders zelf. Allen worden regelmatig geciteerd in het manifest van de Noorse terrorist Anders Breivik, maar namen ook direct afstand van zijn terreurdaad. 
Robert Spencer, tevens medewerker van DHFC, ontvangt van Horowitz ook geld voor het project Jihad-Watch. Critici van Horowitz cs worden doorgaans weg gezet als 'moslimbroeders' (= Hamas = anti-Israel). 

Eerder dit jaar werd bekend dat tussen 2008 en 2013 33 organisaties in de Verenigde Staten 205 miljoen dollar hebben uitgegeven om moslimhaat te bevorderen. Dat werd beweerd in een rapport van de Council on American-Islamic Relations (CAIR) en de universiteit van California, Berkeley.
Het rapport identificeert in totaal 74 organisaties die moslimhaat aanwakkeren. 

Uit de verantwoording van de PVV blijkt dat behalve het DHFC ook een door de PVV geanonimiseerde donateur 9000 euro heeft gegeven. Wanneer de PVV niet bekend maakt wie dat was, moet de partij 8000 euro overmaken aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. 

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!

 


Meer over david horowitz, eurabia, ewoud butter, geert wilders, pvv.

Delen:

Reacties


Erik - 17/10/2016 10:57

@Polly, verder irrelevant, die (super)PAC's, aangezien het in deze om de inkomsten van de PVV gaat en -niet- die van Clinton. Ik bedoel, wil je een lijstje met (super)PAC's die aan Trump bijdragen? Een tipje v/d sluier: http://www.huffingtonpost.com/entry/donald-trump-islamophobia_us_5668a9d7e4b080eddf56e951

Overigens blijf ik het bizar vinden dat het in deze om bedragen TOT 4500 Euro gaat; alles beneden 4449 valt niet/ amper terug te leiden. Inzage tot en met bedragen van, zeg, 1500 lijkt mij vele malen beter en stukken transparanter.

Polly - 16/10/2016 11:21

Peanuts.

http://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2033268-nederland-geeft-miljoenen-aan-clinton-foundation.html
Nederland geeft miljoenen aan Clinton Foundation.
Miljoenen

Elke presidentskandidaat in de Verenigde Staten richt voor de campagne een eigen organisatie op die steunt op giften van burgers, organisaties en bedrijven. Volgens strenge regels. Zo mogen giften nooit hoger dan tienduizend dollar zijn.

Daarnaast zijn er Super Pac's: verenigingen die officieel niet aan een kandidaat verbonden zijn, maar die wel campagne voeren voor een kandidaat. En omdat zo'n vereniging geen officieel campagne-orgaan is, gelden de regels niet. De Pac's kunnen miljoenen binnenhalen en uitgeven.

Hillary Clinton heeft haar eigen campagne-organisatie en daarnaast zamelen Super Pac's geld voor haar in.