Amnesty: Rotterdam schond demonstratievrijheid

In opinie op 16-11-2016 | 14:19

Op zaterdag 12 november zijn burgers die vreedzaam protesteerden tegen Zwarte Piet, of voornemens waren dat te doen, door de politie op verschillende manieren en momenten ‘tegengehouden’, ingesloten, en aangehouden. Volgens Amnesty International waren zowel het algehele demonstratieverbod dat in het centrum van Rotterdam gold als het beëindigen van het vreedzame protest disproportioneel.

Veruit de meeste van de ongeveer tweehonderd aanhoudingen van afgelopen zaterdag waren volgens Amnesty onrechtmatig. Daarnaast is Amnesty kritisch over de status en de geldigheid van het demonstratieverbod en het besluit van de burgemeester van Rotterdam van 11 november 2016. Met name naar het geweld dat de politie tegen een van de demonstranten gebruikte, moet volgens Amnesty nader onderzoek worden gedaan.

Lees verder bij Amnesty International. 

Lees ook de brief die Amnesty directeur Eduard Nazarski aan de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb stuurde


Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 


Meer over amnesty, mensenrechten, politie, rotterdam, zwarte piet.

Delen:

Reacties


Peggy Hoek - 17/11/2016 11:31

Iedereen moet zich aan de wet houden dus ook de anti pieten.
De Volksunie partij die voor zwarte piet zijn braaf in het hun aangewezen demonstratievak gaan staan in Maasluis. Zij hebben totaal geen overlast veroorzaakt. De anti groep weigerde dat. Zijn toen uitgeweken naar Rotterdam waar een demonstratieverbod gold. Werd hen ook meegedeeld. Werd ook niet naar geluisterd.
Kortom, een verkeerde voorstelling van zaken geven is niet correct.
Ten overvloede: ik ben niet voor of tegen maar ik ben voor waarheidsvinding.uRrT3R