Beraad Marokkanen eist snelle actie van OM tegen Wilders

In opinie op 16-03-2014 | 09:08

Het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM) geeft het Openbaar Ministerie (OM) tot maandag de tijd om actie te ondernemen naar aanleiding van de uitspraken van PVV-leider Geert Wilders over Marokkanen. Indien dat niet gebeurt, dan dient de organisatie een klacht in tegen het OM. Mohamed Rabbae, voorzitter van het LBM heeft dat laten weten, zo meldt het Parool.
Een andere Marokkaanse-Nederlandse organisatie, Emcemo, heeft dit weekend een verklaring uitgegeven waarin de organisatie stelt dat Geert Wilders hen doet denken aan de Hitler van voor de Bierkellerputsch. Wilders heeft aangegeven ieder die hem nog met Hitler durft te vergelijken een civielrechtelijk proces aan te spannen.

Landelijk Beraad Marokkanen

Het Parool laat weten dat  het OM volgens Rabbae in 2007 zelf heeft vastgelegd dat het zich actief moet opstellen in de bescherming van bevolkingsgroepen tegen discriminatie. 'De bal ligt nu bij het OM', zegt Rabbae in het Parool. 'We willen tot maandag wachten om te kijken of het OM zijn eigen beleid uitvoert.'

Wilders verklaarde op een Haagse markt dat mensen moeten kiezen voor een ”stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen”

Emcemo

Emcemo reageert op de verklaring van PvdA-bestuurder Fouad Sidali die  de vergelijking tussen Adolf Hitler en Geert Wilders, die hij maakte op Twitter, ongepast genoemd. 

EMCEMO steunt deze verklaring: "De Hitler zoals wij hem in ons gemeenschappelijk geheugen herinneren is een politicus die na zijn verkiezing tot kanselier zijn racistische ideologie tot het uiterste heeft doorgevoerd. Geert Wilders heeft nog nooit iemand vermoord of laten vermoorden, noch heeft hij zich ooit bereid getoond werkelijk regeringsverantwoordelijk te dragen. De vergelijking tussen Hitler en Wilders loopt op deze twee punten dus geheel mank."

Volgenss Emcemo is Wilders echter wel te vergelijken met de jonge Hitler, de Hitler van voor de Bierkellerputsch. Emcemo schrijft: 

"Maar voordat Hitler zich ontpopte tot massamoordenaar was hij gewoon een politicus, eentje die bekend stond om zijn racistische uitspraken. En in die zin kan je Wilders met Hitler vergelijken. De jonge Hitler. Waar hij eerst nog in abstractie sprak over een Islamitisch gevaar, heeft hij het nu botweg voorzien op Nederlanders van Marokkaanse afkomst.
Wij gaan er van uit dat Wilders, zelfs als hij ooit de moed vind om zijn populariteit om te zetten in regeringsverantwoordelijkheid, niet het pad van Hitler zal volgen. Dat gezegd hebbende, niemand kan in de toekomst kijken. Voor zover bekend was er voordat Hitler tot Kanselier verkozen werd niemand die dacht dat hij zou proberen alle joden, homo’s, zigeu- ners en gehandicapten van Europa de dood in te jagen.

Het EMCEMO is van mening dat degene die zeggen dat je Wilders niet met Hitler mag vergelijken, hun eigen geschiedenis niet kennen. Net zoals de rest van Nederland nemen wij op 4 mei 2 minuten stilte in acht. We mediteren dan op de onuitspreekbare gruwelen die ons land vorige eeuw troffen. Maar als wij de nagedachtenis van de oorlog en de Holocaust in de publieke arena beperken tot deze twee minuten, dan stapelen wij hoon op moord. Wij hebben de plicht te leren dit verleden en het recht hier vrij over te praten."

Emcemo roept aan het eind van de verklaring op om 22 maart deel te nemen aan de anti-racisme demonstratie in Amsterdam die  EMCEMO met meer dan 45 andere organisaties organiseert. Zie  21maartcomite.nl

Zie ook:

SMN vraagt premier Rutte afstand te nemen van racistische uitlatingen van Wlders

Gisteren liep de Haagse PVV-lijsttrekker boos weg bij een debat nadat cabaretier Sjaak Bral een vergelijking had getrokken tussen de PVV, Marokkanen en Adolf Hitlter. Extra boos werd de partij toen Bral zei dat hij nu weet waarom partijleider Geert Wilders zo van smurfen houdt: een land, een kleur, een leider.

Hieronder een filmpje van Lucky tv

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen 

 

 


Meer over emcemo, LBM, mohamed rabbae, pvv, wilders.

Delen:

Reacties


Redactie - 03/05/2014 10:28

Beste Bert,
jij suggereert dat je onderzoek hebt gedaan, maar komt met geen enkel bewijs.
Op onze rekening vinden we geen geld van de PvdA en ook niet van een andere partij. We ontvangen graag donaties, maar geen donaties van politieke partijen.

Bert Bezorgd - 30/04/2014 23:43

Bewijs geen probleem stuur mij maar een machtiging om alle met deze site gelieerde rekeningen te kunnen inzien. Stuur alle afschriften in PDF formaat naar mijn mail inbox. Ons team staat klaar voor de aanvullende audit.

Redactie - 30/04/2014 17:31

Beste Bert Bezorgd,
We zijn reuze benieuwd naar je bewijsmateriaal.
Informatie over financiering van dit blog vind je via de link 'Steun Republiek Allochtonië'

Bert Bezorgd - 30/04/2014 12:58

Na het lezen van verschillende berichten op deze site ben ik meer dan anders gemotiveerd op de PVV te stemmen! Jullie site die na enig onderzoek van mijn zijde gefinancierd wordt door de PVDA de partij van de afbraak verbaast mij dan ook niet.