Brief aan de potentiële terrorist

In opinie door Mahmoud Tighadouini op 31-12-2015 | 09:37

Mahmoud Tighadouini (30) is Amsterdammer. Hij radicaliseerde aan het begin van deze eeuw. Dankzij onder andere doortastend optreden van zijn naasten, een wijkagent en de internisten die streden tegen zijn dodelijke ziekte, werd het laatste restje twijfel dat hij had versterkt en deradicaliseerde hij weer.

Hij schreef onderstaande brief aan mensen die een terroristische daad overwegen.


Hallo, jij die bereid is om geweld te gebruiken in naam van het geloof,

Je hebt nog geen geweld gebruikt en ik wil jou overtuigen om dat ook nooit te doen. Je bent misschien hier geboren en je hebt hier je studie genoten. Er is wat gebeurd in je leven waardoor jij je aangesproken voelt om een daad te stellen. Ik wil jou vijf redenen geven om dat niet te doen.

1. Zij die het niet zelf doen hebben jou ervan overtuigd om het wel te doen. Waarom denk je? Zij misbruiken jou. Heb je ooit gehoord dat een imam zichzelf heeft opgeblazen? Iemand die de islam tot in de details begrijpt. Denk je niet dat zo iemand in de hemel wil komen? Zij gebruiken jou, omdat je jong bent en hongerig naar erkenning.

2.De mensen die jij wilt vermoorden zijn mensen zoals jij en ik van vlees en bloed. Het zijn vaders, moeders, dochters, zonen, vrienden van iemand. Het is de dokter die jou zou redden als je gewond bent of ziek. Die moeten dood omdat jij denkt dat je daarmee een goede daad stelt. Dat is het niet.
Iemand heeft jou verteld dat je een martelaar zal zijn. Beste potentiële moordenaar, ik wil je vertellen dat het doden van onschuldige in welke naam dan ook totaal zinloos is. Het is onmenselijk. Het is een laffe daad. Onbewapende mensen overhoop schieten heeft niets met heldendom te maken!

3. Je bewandelt een pad van vuur. Kom tot inkeer en zie de gevolgen. Ik heb op hetzelfde pad gelopen. Ik heb dezelfde woede gevoeld. Ik heb ook pijn om het leed van anderen in Palestina, Irak, Syrië en waar dan ook. Maar die conflicten kunnen wij niet dragen en geweld toepassen in het land waar wij vrij zijn is helemaal niet de oplossing. Pak je pen of potlood en schrijf de woede van je af. Zolang je geen bloed aan je handen hebt, is er hoop en kun je er vanaf stappen. Ik zeg je dit niet om je de les te wijzen. De reden dat ik jou schrijf is, omdat ik aan het land denk dat ons heeft groot gebracht. Het land waaraan onze opa´s met bloed, zweet en tranen hun steentje hebben bijgedragen. Ik denk aan jouw familie en onze zusters die te maken krijgen met discriminatie. Is dat wat je wil? Wees niet egoïstisch en wees een man en neem verantwoordelijkheid.

4.Er is geen hemel voor iemand die fitna (verdeeldheid) veroorzaakt, er is geen hemel voor iemand die haat, verderf en dood zaait. Er is geen hemel voor iemand die zijn gemeenschap en land in ellende achterlaat in de veronderstelling dat hij een hemel zal betreden.

5. Laat je niet leiden door deze waanzin. Jouw ouders hebben dit niet gewild. Welk ouder wil nou een moordenaar als zoon of dochter? De tranen van je moeder zullen voelen als vuurdruppels als zij gebogen staat boven je graf en haar tranen niet kan bedwingen. Afgezien van het feit of je wel begraven zal worden. Denk aan de tranen van al die mensen die hun geliefden zouden verliezen door jouw verwerpelijke daad. Wees een mens en een redder.

Luister naar je ouders en de mensen die het beste met je voor hebben. Laat je niet misleiden en de afgrond in leiden. Je bent klaargestoomd met filmpjes die op jouw emoties spelen. Je bent boos en je denkt nu dat je er klaar voor bent en je wacht op het sein. De ronselaars hebben jou je menselijkheid afgepakt. Zij hebben jouw hart versteend en jouw ziel doen verblinden. Door je intense haat voor anderen zie je de mens erachter niet meer. Ik ben het ook niet eens met politieke keuzes, maar eens in de vier jaar krijg je een potlood en kun je je stem uitbrengen zoals dat hoort in een democratie.

Laat ik je nogmaals zeggen: het zijn mensen! Je bent moslim toch? Je kunt naar de moskee. Niemand belet jou om te gaan. Je hebt de vrijheid om alles te bereiken als je dat wilt. Waarom wil je deze mensen vermoorden die jou in je waarde laten, omdat zij ongelovig zijn? Die een rechtsstaat hebben gevormd en een grondwet hebben met artikel 1 dat ook jouw/ons bestaansrecht beschermd. Enkel omdat zij ongelovig zijn of niet geloven wat jij gelooft wil je hen vermoorden? Enkel om wraak?

Doe het niet. De beste jihad die je kunt voeren is de jihad met jezelf, het gevecht tegen de haat die je voelt. Kom tot inkeer en besef wat je aan zou kunnen richten.
De haat naar jouw geloofsgenoten wordt groter. Ga jij hen beschermen? Nee, want jij denkt dat je dan in de hemel zit! Of is dat jouw bedoeling dat zij aangevallen worden en er een burgeroorlog ontstaat door jouw laffe daad? Is dat wat je wilt? Kom tot inkeer nu het nog kan! Het is nog niet te laat. Doe het niet en leef! Leef voor de islam. Daar bereik je veel meer mee.

Je leeft in een haatbel, prik hem door en kom tot inzicht.

 

Mahmoud Tighadouini (30) is Amsterdammer. Hij radicaliseerde aan het begin van deze eeuw. Dankzij onder andere doortastend optreden van zijn naasten, een wijkagent en de internisten die streden tegen de dodelijke ziekte die hij onder de leden had, werd het laatste restje twijfel dat hij had versterkt en deradicaliseerde hij. Lees ook zijn ingezonden brief in de Volkskrant

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook! 


 


Meer over deradicalisering, Mahmoud Tighadouini, radicalisering, terrorisme.

Delen:

Reacties


Hendrik - 24/02/2016 12:34

Goed bezig Mahmoud. Ik zag je bij de voorstelling Jihad. Een begaafd spreker ben je. Doe zo voort!!

West - 07/01/2016 02:15

Goed bezig. Laten we hopen dat je die gekken kunt bereiken!

Maria - 03/01/2016 00:32

Deze jongen heb ik een paar zien langskomen.

Ik vind het een sympathieke jongeman die volgens mij veel meer te vertellen heeft dan hij nu doet. Zijn ogen spreken de waarheid.

In de tram zou ik plaatsnemen naast zo iemand. Zijn familie komt heel beschaafd over zag ik bij eenvandaag en hijzelf lijkt mij niet een slecht persoon. Hij heeft misschien de verkeerde keuzes gemaakt maar wij verdienen allemaal een tweede kans! Ik omarm hem en denk dat hij veel kan betekenen voor ons.

Het wordt tijd dat zulke jongens op de voorgrond treden. Ik word moe van de Maiwand afghani´s . Wij moeten bruggen slaan en dat doe je niet met personen als Maiwand.

John Dubbelboer - 01/01/2016 06:50

Tot inkeer komen is iets wat iedere Europeaan aanspreekt. Een erfenis van het Christendom. Lucas 3: 8-14 zegt bovendien dat de inkeer oprecht moet zijn. Niet alleen gemakkelijke woorden maar ook daden. Kennen we George Wallace nog? De racist die tot inkeer kwam en op het eind van zijn carriere grote aantallen zwarten in de staat Alabama benoemde met een openbare functie. Ontroerend, indrukwekkend.
Nee dan Mahmoud. We lezen over de zorg dat niet-moslims zich massaal tegen Moslims zullen keren. Wie de strijd aanbindt tegen de ongelovigen, zou zich zeker moeten bekreunen om het imago van de Islam?
En we lezen over een Nederlands ziekenhuis waar artsen beroepshalve hun inspanning leveren en zie, de heilige strijd tegen ongelovigen is in ieder geval genezen. Hopelijk hebben de Nederlandse jihadisten meer ruggengraat en zwichten ze niet zo snel voor de fijnheden van een samenleving waar familie en clan niet je leven bepalen en waar Europeanen zich 30 generaties lang opofferingen voor hebben getroost. Want de ontdekking dat artsen zonder smeergeld en clanbanden hun werk doen, mondt uit in een larmoyant dieptepunt dat in perfecte harmonie staat met de sentimele volksroes die te vinden is in de digitale Volkskrant.
De verhoudingen zijn volledig zoek: tienduizenden moslimmeisjes doen hun stinkende best om wat te bereiken in onze samenleving,
tienduizenden Vietnamezen, Chinezen en vele andere migranten grijpen hun kans en dragen bij. Maar zij zullen nooit zo bewierrookt worden als Mahmoud in de Volkskrant, de jongeman die géén terrorist werd.

Henk - 31/12/2015 11:56

Indrukwekkend.