Brief van een niet-geïntegreerde moslim aan Halbe Zijlstra

In opinie door Mustafa Emili op 21-11-2015 | 17:19

Tekst: Mustafa Emili

Met de VVD aan de macht kunnen we het CBS en het SCP sluiten, dat is geldverspilling. We hebben immers de kinderen van de medewerker van Halbe Zijlstra

Voor wie het nog niet heeft gelezen of gezien: Halbe Zijlstra heeft zich afgelopen donderdag genomineerd tot intelligentste en diepgaandste fractievoorzitter die Nederland ooit heeft gekend. Zijn constatering dat het ''beroerd is gesteld'' met de integratie van 2e en 3e generatie moslims heeft tenslotte wetenschappelijke gronden: de ervaringen van de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker. Zo is de wetenschap ook een onderzoeksbron rijker geworden. Hulde voor Halbe!

Het geschreeuw van de PVV bepaalt hedendaags ook de koers van de liberalen. Geen gegevens zijn nodig van het SCP of het CBS. Ook de massale verontwaardiging en het harde geluid van moslims tegen terrorisme telt kennelijk niet mee. Dat is allemaal te ingewikkeld en niet nodig voor de gemiddelde VVD'er – die van De Telegraaf een wetenschappelijke bron heeft gemaakt.

Natuurlijk komt Zijlstra met een superoriginele oplossing voor dit grote probleem, namelijk dat moslims zich nog harder moeten uitspreken tegen terreur. Daarom wachten ruim één miljoen moslims op het commando van Zijlstra om zich nog harder te distantiëren. Nu deze grote verkondiging circuleert in islamitische kringen, komen distantiëringen ook één voor één binnen. Steeds meer, steeds harder. Totdat dit geluid de klasgenoten van de kinderen van zijn medewerker haalt.

Het pleidooi van Zijlstra is bovendien zeer logisch en al helemaal niet inconsistent. Hoewel zijn verhaal enkel voor moslims geldt, zijn er toch liberale aspecten te bevinden. Uiteindelijk draait de rechtse interne strijd tussen CDA, PVV en VVD om de vraag over hoe zij Henk & Ingrid electoraal kunnen (terug)winnen. Die wil Zijlstra maar al te graag winnen. Maar u kent het wel, als apen hoger klimmen willen, ziet men gauw hun blote billen.
Enfin, hier komt het dan: de samenleving bestaat uit individuen. Individuen die een religie hebben, dienen die achter de voordeur te houden. Totdat één of meerdere idioten die zich beroepen op de islam afschuwelijke daden begaan. Dan eisen we van deze individuen – op basis van collectivistische en overeenkomstige aspecten met de daders – zich te distantiëren van de daden. Ja, distantiëren! Zelfs als deze individuen zelf slachtoffers zijn van terreur. Let op: deze regel is alleen toepasbaar op de islam en de moslims. Dat is ook logisch, want waarom zouden de moslims blonde Europeanen aanspreken op de massale moordactie van Breivik? Omdat hij claimt dat hij dat in naam van rechts-europa heeft gedaan of om de joods-christelijke cultuur te behouden op het continent. Dat is toch helemaal van de zotte?

PS: Ik wacht nog op mijn buurman, als hij zich nog harder heeft uitgesproken, dan is IS voor ééns en voor altijd uitgeschakeld en dan zijn we eindelijk als moslims geïntegreerd. Toch meneer Zijlstra?

Salaam,
Een niet-geïntegreerde moslim.


Mustafa Emili is bestuurskundige en student Islamitische Theologie. Hij is een rasechte Rotterdammert en zet zich onder meer in voor jongerenbegeleiding, orgaandonatie onder nieuwe Nederlanders en diverse maatschappelijke vraagstukken. Dit stuk verscheen eerder in ZamanVandaag en is in overleg met de auteur ook op Republiek Allochtonië geplaatst.

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 

 

 


Meer over aanslagenparijs, halbe zijlstra, mustafa emili, parijs, terrorisme.

Delen:

Reacties


John Dubbelboer - 25/11/2015 08:41

Premier Rutte zegt dat we in oorlog zijn en op facebook werd kennelijk nogal breed gepost dat de Jihad eindelijk naar Europa is gekomen.
En daar heb je Wilders, de islamvijandige politicus met een groot aantal stemmen achter zich. Alle ingrediënten voor melodrama zijn aanwezig: oorlog, vijfde colonne en op drift geraakt volkssentiment.
Halbe Zijlstra beweert in de koorts om tegen Wilders aan te schurken dat de integratie van de tweede en derde generatie zou zijn mislukt. Had hem links laten liggen of had Ebru Umar de genadeklap laten uitdelen, zeker nu censuur haar treft. Nu doet Emili een duit in het zakje en alles is weer terug bij af. Wij kijken tegen een verongelijkt betoog aan dat eerder kwaad doet dan de zaken nog eens helder op een rijtje zet. Dit keer dus een betoog met Breivik als vaste gast en niet het Moorse Spanje en ook niet dat de Islam “vrede” betekent ( de stam s-l-m betekent vrede maar in een religieuze context “onderwerping”) De openingszet gaat zo: de samenleving bestaat uit individuen. We horen Margeret Thatcher. “There is no such thing as society”. Deze individuen zouden de religie achter hun voordeur houden. Pardon? Dat is wat seculieren willen maar Moslims en Christenen proberen de openbare ruimte zo veel mogelijk te beheersen. Snel naar de volgende stap; het betoog gaat verder over het “collectivistische” verwijt. In gewoon Nederlands: Moslims worden over één kam geschoren. Ten onrechte, want “blonde Europeanen” worden toch ook niet “collectivistisch” aangesproken over de aanslag van Breivik destijds. Oei, als dat maar goed gaat. Toch niet Iets met Arisch of zo? Ja warm, de reden dat je niet alle blonde Europeanen over één kam moet scheren in je morele oordeel, is dat er in hun blondheid zo weinig eigen keuze zit. Dat ligt bij islamofoben in hun keuze voor islamofobie en ook bij Moslims bij hun keuze voor de Islam anders, ongeacht de tientallen stromingen. Daarom was het ook zo terecht om alle Europese islamofoben aan te spreken op de aanslag van Breivik. Lag niet bij Wilders die zo vaak werd genoemd in de 1500 pagina’s tekst van Breivik, mede de oorzaak van deze tragedie?
Of we Moslims moeten aanspreken op die variant en concurrent van het wahabisme die IS heet. is een hele moeilijke vraag die we niet kunnen beantwoorden maar de vraag is niet zo absurd als een moreel appel op blonde Europeanen zou zijn geweest bij Breivik. Misschien wist Emili niet dat Wilders een geblondeerde Europeaan was. Maar dan nog is de brief van een niet-geïntegreerde Moslim minstens zo schadelijk voor de tweede en derde generatie als de uitspraak van Zijlstra. Laat het toch aan Ebru over.