Campagnefilm 'Islamofobie niet accepteren, maar melden' online

In opinie op 23-03-2016 | 17:19

Deze maand heeft het Collectief Tegen Islamofobie en Discriminatie (CTID) de campagne: ‘islamofobie: niet accepteren, maar melden!’ gelanceerd tijdens een bijeenkomst in de Badr moskee. Bij deze campagne wordt samengewerkt met de politie Amsterdam, het College voor de Rechten van de Mens, het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) en het Meldpunt Internetdiscriminatie (MiND). Het CTID presenteerde tijdens de bijeenkomst de nieuwe promotiefilm, flyer en folder, die ontwikkeld zijn om de meldingsbereidheid te vergroten.
Vandaag is de campagnefilm ook online verschenen. De film is gemaakt door Buurttelevisie met subsidie van de gemeente Amsterdam en de Open Society Foundations.

 

Link: website van het Collectief tegen Islamofobie en Discriminatie

Meer over het melden van moslimhaat/moslimdiscriminatie hier

Over moslimhaat op Republiek Allochtonië
Republiek Allochtonië besteedt aandacht aan alle vormen van discriminatie, met speciale aandacht voor antisemitisme en moslimhaat. Wij geven in onze eigen teksten de voorkeur aan de termen moslimhaat of moslimdiscriminatie boven de term islamofobie. Meer over de terminologie op polderislam of lees Moslimdiscriminatie registreren of islamofobie?

Meer over moslimhaat op dit blog hier.

Meer over antisemitisme hier.

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen. Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. .

 

 

 


Meer over collectief tegen islamofobie en discriminatie, islamofobie, moslimhaat.

Delen: