CMO aan moslimgemeenschap: laat je niet provoceren (door Wilders)

In opinie op 22-06-2015 | 08:05

Het Contactorgaan Moslims en Overheid(CMO) vraagt de moslimgemeenschap in en buiten Nederland zich niet te laten verstoren door provocaties.

Dat laat het CMO in een kort persbericht weten. In de titel van het persbericht wordt expliciet over PVV-leider Geert Wilders gerept. In het persbericht zelf niet.

Geert Wilders heeft deze week een kort filmpje met Mohammed-cartoons gemaakt en zal die meerdere malen vertonen in een uitzending voor politieke partijen. Aanleiding voor dit filmpje is een bijeenkomst over Mohammed-cartoons in mei in het Amerikaanse Dallas waarbij Wilders aanwezig was. Vlak na het vertrek van Wilders vond hier een schietpartij plaats. Volgens Wilders staat de vrijheid van meningsuiting onder druk. Daarom wil hij de cartoons tonen. Afgelopen zaterdag zou het filmpje voor het eerst uitgezonden worden, maar door een misverstand is het verkeerde filmpje vertoond. Nu wordt het filmpje woensdag voor het eerst uitgezonden. Wilders heeft de film zelf in het weekend online gezet.

Volgens het CMO heeft de Nederlandse moslimgemeenschap  in het verleden meerdere malen bewezen dat zij kalmte en verzoenende houding bewaart tijdens soortgelijke acties. "Want dit is een beproefde manier om vervreemdingen om te keren. We moeten met zijn allen blijven waken voor de gezamenlijke opgave om onze samenleving niet te laten ontwrichten", schrijft het CMO.

Juist in demaand ramadan zou het volgens het CMO gemakkelijker moeten zijn om 'provocaties' te negeren: "Het is immers een maand van spiritualiteit, geduld, vergevensgezindheid en de ziel. Ramadan verenigt hiermee vele essentiële onderdelen van de islam en haar pilaren, waarmee provocaties nog makkelijker kunnen worden genegeerd".

Het persbericht is het eerste dat door het CMO wordt uitgegeven nadat vorige week bekend werd dat Yassin el Forkani stopt als woorvoerder van het CMO. Het woordvoerderschap werd een te zware belasting van zijn privéleven. 
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over cmo, geert wilders, pvv, ramadan.

Delen: