Crowdfundingplatform Geloofinjeproject online

In opinie op 10-09-2014 | 07:58

Vandaag gaat het crowdfundingplatform Geloofinjeproject online, een uniek platform in Nederland. Dit platform biedt organisaties en groepen in Nederland de mogelijkheid om voor nieuwe projecten op het snijvlak van religie en samenleving geld te werven in de vorm van crowdfunding.

Zoals de naam al zegt, staat ‘geloven’ centraal op het platform. Zowel projecten die een specifiek religieuze focus hebben (bijvoorbeeld een stilteruimte in een moskee of de aanschaf van een nieuwe kerkorgel) als activiteiten die vanuit religieuze inspiratie worden georganiseerd (bijvoorbeeld een nieuwe computer voor het straatpastoraat) kunnen op Geloofinjeproject.nl worden geplaatst. Nadrukkelijk is de website bedoeld voor alle religies en levensbeschouwingen.

Sinds de aankondiging van het platform in mei van dit jaar is er al veel belangstelling voor getoond door religieus geïnspireerde organisaties, vermogensfondsen, uitgeverijen en anderen. Het platform start met de werving van enkele unieke projecten, zoals een engelenbakfiets voor het studentenpastoraat Arnhem, waarmee op een vrolijke manier contact wordt gezocht met (jonge) mensen in de stad. Vanaf 10 september kan er dus gedoneerd worden aan dit initiatief, en de andere projecten op de site www.geloofinjeproject.nl.

Organisaties en groepen die een project willen plaatsen op Geloofinjeproject kunnen contact opnemen met coördinator Esther Dwarswaard via info@geloofinjeproject.nl.

Geloofinjeproject is een initiatief van de Haëlla Stichting, Bureau Intermonde en Stichting Kerk en Wereld, en wordt ondersteund door Oase Media, Stichting Oikos en diverse fondsen. De zelfstandige Stichting Geloofinjeproject beheert het platform.

Bron: Stichting Geloofinjeproject

 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.

 


Meer over crowdfunding, geloof in je project, religie.

Delen: