Debat bij Argan op 10 juli: doorgeschoten

In opinie op 08-07-2014 | 22:03

De afgelopen jaren is Amsterdam opgeschrikt door opzienbarende zaken die te maken hebben met de onderwereld. Denk aan de liquidaties die openlijk in een woonwijk of tijdens een dance-evenement plaatsvonden. Daarbij werd er grof geweld gebruikt, en de daders gingen nietsontziend te werk. Zelfs de toegesnelde politie werd met zwaar geschut beschoten. In de meeste gevallen betreft het twintigers, die al op een zeer jonge leeftijd hun eerste stappen hebben gezet op het criminele pad.

Het boek Doorgeschoten van misdaadjournalist Paul Vugts beschrijft de ontwikkeling en de ‘emancipatie’ van jonge kruimeldieven tot geharde criminelen. Ook beschrijft het boek de achtergronden van diverse geruchtmakende zaken en de beweegredenen van de daders. Het boek geeft een grimmige voorstelling van de daders weer, en lijkt het beeld te schetsen dat re-integratie in de samenleving, na het uitzitten van de straf, al bij voorbaat mislukt is. Stichting Argan organiseert een debat over het boek Doorgeschoten. Daarbij zal voornamelijk de vraag worden gesteld: Wat nu? Hoe zit het met de resocialisatie van jonge daders die grof geld in handen hebben gehad of zwaar geweld hebben gebruikt? Hoe kan je de pas afsnijden van jongeren die zich schuldig maken aan overlast, voordat zij ‘doorgroeien’ tot beroepscrimineel?

Over deze en andere vragen, spreken wij samen met: journalist en publicist Paul Vugts; ex-crimineel en de man achter de website www.crimescene.pro Rodney Geijsen en criminoloog Hans Werdmölder.

Het debat zal aanvangen om 19:15 uur en zal plaatsvinden bij stichting Argan, aan de Jan Tooropstraat 6A, te Amsterdam. Na het debat is er ruimte voor een iftar, de maaltijd om gezamenlijk het vasten te verbreken.

Datum: 10 juli 2014
Aanvang: 19:15 uur
Locatie: Jan Tooropstraat 6A (Amsterdam)
Aanmelden is verplicht: via Info@argan.nl
 

Meer over criminaliteit op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over argan, criminaliteit, debat, vugts.

Delen: