Debat met ex-criminelen over jeugdcriminaliteit in Amsterdamse probleemwijken

In opinie op 27-11-2013 | 22:49

Op 28 november zal Argan in samenwerking met Braien Candaleria (Stop the violence), Said Bensallem (Stichting Connect) en Ibrahim Wijbenga
(Streetcornerwork) een debat organiseren over de jeugdcriminaliteit in de Amsterdamse probleemwijken. Bij dit debat zijn ook ex-criminelen Rodney Geijsen en Sidney Bito aanwezig, om hun visie op de bestaande jeugdcultuur te geven.
Onder leiding van Criminoloog Jan Dirk de Jong gaan zij met jongeren in debat over de steeds harder wordende criminaliteit onder relatief jonge mensen, die verantwoordelijk zijn voor overvallen, straatroven, rip deals en zelfs liquidaties.

De afgelopen jaren hebben er verschillende gewelddadige incidenten plaatsgevonden, waarbij jonge mensen betrokken waren. Zowel de daders, als de slachtoffers zijn jonge Amsterdammers.
Volgens critici hebben de geweldsincidenten te maken met de jeugdcultuur, die geweld en criminaliteit verheerlijkt. In het verleden heeft Stichting Argan bijeenkomsten georganiseerd waarin deskundigen en vertegenwoordigers van instanties zoals de politie, hun visie gaven over de geweldscultuur onder Amsterdamse jongeren.

Het debat begint om 19.30 uur en vindt plaats bij Argan, aan de Jan Tooropstraat 6A, te Amsterdam. Dit debat is een onderdeel van een tweeluik van debatten over criminaliteit onder jongeren. Op 10 december organiseren wij een debat met deskundigen over de resocialisatie van jonge criminelen in de samenleving.

Voor meer info: stichting Argan 020-6389966

Meer over criminaliteit op dit blog hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over argan, criminaliteit, marokkaanse jongeren.

Delen: