‘Een Marokkaan in de kost’

In opinie op 25-09-2013 | 07:57

Nederland in de jaren ‘70 en ‘80 door de ogen van Marokkaanse gastarbeiders.
Hoe zag hun dagelijkse leven eruit en hoe zagen zij Nederland?

Op 4 oktober 2013 organiseren Emcemo en Stichting Argan de bijeenkomst `Een Marokkaan in de kost’.
Tijdens deze bijeenkomst kijken voormalige gastarbeiders terug op hun leven. Kleurrijke verhalen van kleurrijke mensen die hun leven opbouwden in Holland. Mannen en vrouwen die ons meenemen naar de jaren ‘70 en ’80 en de tijdsgeest in Nederland.

Elk Marokkaans-Nederlands gezin kent nog wel een paar van die verhalen. Een tram pakken, de open brug die niet omvalt, het vlakke land en de open 
samenleving. Het zijn verhalen van opa en oma die langzaam verdwijnen uit de huiskamers en het collectieve geheugen. Wat is het belang van deze ‘Petit Histoire’, en wat zijn de verbindingen met het heden en de persoonlijke vorming van de huidige
generatie jongeren.

Met medewerking van o.a.
Fatima Sabah, Moustapha Selabi, Mohammed Cherrouti en Nadia Bouras.

De discussie wordt afgewisseld met fragmenten uit de documentaire ‘ Dakira’ van Karim Traîdia (in opdracht van MTNL/2009).

Discussie onder leiding van Fenna Ulichki.

Vrijdag 4 oktober.
inloop 18.30 uur. Aanvang: 19.00 uur.Toegang gratis
Argan • Jan Tooropstraat 6A • Amsterdam

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst via info@argan.nl

‘Actief burgerschap, van lokaal naar globaal’ is een serie bijeenkomsten over Burgerschap in Amsterdam. Georganiseerd door Emcemo en Stichting Argan Argan en mogelijk gemaakt door de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (Gemeente Amsterdam).
 

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over argan, burgerschap, emcemo, geschiedenis, integratie.

Delen: