"Er is niets in de islam dat gewelddadiger is dan het christendom"

In opinie op 20-01-2015 | 10:18

“Terrorisme heeft helemaal niets te maken met Mohammed, net zomin als de kruistochten iets te maken hadden met Jezus. Er is niets in de islam dat gewelddadiger is dan het christendom. Alle religies zijn gewelddadig geweest, ook het christendom… Er was geen antisemitisme in de islam, voordat het geïmporteerd werd uit het christendom. Dat antisemitisme hebben ze van ons overgenomen. De missionarissen hebben het verspreid en daarna kwam de staat Israël. In de moderne natiestaat is ook het judaïsme gewelddadig geworden.”

Dat verklaart Karen Armstrong in een interview met Nieuwwij. Lees hier verder.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door een bijdrage over te maken op rekeningnummer NL12INGB0006026026 ten name van de stichting Allochtonenweblog te Amsterdam. Met een donatie van 5 euro zijn we al blij. Meer mag ook!  

 


Meer over christendom, islam, islamdebat, jodendom, karen armstrong, religie, terrorisme.

Delen:

Reacties


Johan Miltenburg - 22/01/2015 12:14

Dat zal wel waar zijn. Ook hebben Amerikanen op het ogenblik een andere approach dan onmiddellijk na de val van de Twin-Towers en het gapende gat in het Pentagon. Maar die opmerkingen van Mevr. Armstrong zijn geen bijdrage aan het huidige debat en de huidige sores: hoe dammen wij het geweld in en brengen wij mensen om de tafel of aan de bar ? Hoe geven wij weer zin ? "Zingeving": daar gaat het om !