Extreemrechtse NVU doet in 3 gemeenten mee aan verkiezingen

In opinie op 06-10-2013 | 20:55

De Nederlandse Volks Unie (NVU) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar mee doen in de gemeenten Arnhem, Purmerend en Westland.
,,We hebben in veel steden vele leden, maar weinig mensen die lijsttrekker willen zijn'', verklaarde NVU-voorzitter Constant Kusters zondag het aantal van drie gemeenten.

De lijsttrekkers en de lokale verkiezingsprogramma's maakt de extreem rechtse partij binnenkort bekend.

De partij schrijft in haar partijprogramma o.a. dat zij in artikel 1 van de Nederlandse grondwet wil laten opnemen dat de Germaans-christelijke cultuur dominant moet blijven, ze wil een onmiddellijke immigratiestop, onmiddellijke uitzetting van criminele, illegale, en werkloze vreemdelingen en stopzetting van de bouw van nieuwe synagogen, moskeeën en hindoetempels.

De AIVD schrijft over de NVU: "Traditionele antisemitische neo-nazi's zijn vooral te vinden bij de Nederlandse Volks-Unie (NVU). Zij zien in Adolf Hitler de onbetwiste Führer en kunnen daarom ook wel als Hitleristen worden gezien.
De NVU profileert zich naar buiten als een volksnationalistische of volkssocialistische politieke partij en doet ook regelmatig mee aan verkiezingen. Binnenskamers streeft de NVU de oprichting van een eenpartijstaat in Nederland na, waarin volgens het NSDAP-model de NVU uiteraard die ene partij zal zijn. Daarna zal een gewelddadige afrekening met de huidige politici en politieke klasse volgen. De NVU organiseert vrijwel alle rechts-extremistische publieksdemonstraties in Nederland, waarbij zij het volksnationalistische of volkssocialistische karakter uitdragen."

De NVU was één van de extreemrechtse partijen die in september deelnam aan de demonstratie tegen het kabinet die door de PVV was georganiseerd. Het CIDI riep de PVV na de demonstratie op afstand te doen van extreemrechts.

Meer over rechtsextremisme

Meer over de gemeenteraadsverkiezingen hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons werk? U kunt het laten blijken door ons te steunen.Meer over #gr2014, extreemrechts, nvu.

Delen: