Farid Azarkan vertrekt bij SMN

In opinie op 29-06-2016 | 10:34

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) neemt per 1 juli 2016 afscheid van Farid Azarkan. Dat heeft het SMN in een persbericht laten weten. Azarkan is sinds enkele maanden actief voor de politieke partij DENK

Azarkan was sinds 2008 namens het SMN actief in het maatschappelijk debat en lange tijd het gezicht van de organisatie. Achtereenvolgens was hij directeur en voorzitter van het SMN. De afgelopen vier jaar is hij woordvoerder geweest.

Het SMN was één van de landelijke door de overheid gesubsidieerde adviesorganen. Daarnaast ontwikkelde het SMN projecten, bijvoorbeeld om thema's als homoseksualiteit bespreekbaar te maken. Nadat de structurele subsidies verdwenen heeft het SMN zich de afgelopen jaren, deels op vrijwillige basis, deels gesubsidieerd,  vooral geprofileerd met enkele succesvolle projecten tegen radicalisering waaronder de hulplijn radicalisering en het platform achterblijvers waarin steun wordt gegeven aan familieleden van Syriëgangers.

Het SMN dankt Azarkan voor zijn inzet en schrijft: "In een tijd van toenemende polarisatie heeft Farid Azarkan de inzichten en belangen van Marokkaanse Nederlanders goed weten te verwoorden. Met passie en overtuiging droeg hij bij aan het ideaal van SMN, namelijk een samenleving waarin iedereen ongeacht zijn of haar afkomst mee kan doen."

Azarkan is jaren werkzaam geweest voor de Rijksgebouwendienst en heeft sinds een jaar zijn eigen bedrijf.  Daarnaast vervulde Azarkan diverse vrijwilligersfuncties, waaronder voor het SMN. Het werk voor het SMN laat zich moeilijk combineren met zijn politieke activiteiten voor DENK. Zijn vertrek bij het SMN is dan ook niet echt een verrassing.  Het bestuur van het SMNl wenst Azarkan het beste bij zijn nieuwe uitdaging in de politiek.

 

Wilt u dat Republiek Allochtonië blijft bestaan? Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen. Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook. .

 

 

 


Meer over DENK, farid azarkan, smn.

Delen: