Farid, vader van 16-jarige jihadganger. Een portret.

In opinie door Ewoud Butter op 28-09-2014 | 23:13

Farid's zoon Achraf (16 jaar) vertrok december vorig jaar als Jihadistrijder naar Syrië. Farid probeerde hem tegen te houden en schakelde daarbij ook de autoriteiten in. Die stelden hem gerust. Ten onrechte. Zijn zoon van 16 vertrok. Nu wil hij zijn zoon terug en wil hij andere ouders waarschuwen en radicalisering van hun kinderen tegengaan.

Afgelopen donderdag werd in een vol jongerencentrum Argan de film Paradijsbestormers van Floor van der Meulen vertoond. Na de film volgde een discussie onder leiding van Khalid Boutachekourt, waaraan behalve Floor van der Meulen ook Fiore Geelhoed, Ewoud Butter en Farid deelnamen.

AT5-verslaggevers Hasan Coskun en Waldy van Geenen volgden Farid tijdens het debat.

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

 


Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen 

 


Meer over argan, ewoud butter, farid, fiore geelhoed, khalit boutachekourt, paradijsbestormers.

Delen:

Reacties


Shabnam Theunissen - 18/10/2014 20:47

Ontroerend om deze vader te zien. Inderdaad geloof ik dat we de jongens die wél levend kunnen terugkeren niet als vijanden moeten ontvangen, maar openstaan voor wat zij te vertellen hebben bij hun terugkeer. Mogelijk kijken zij bij terugkeer anders tegen de dingen aan. D.w.z. hen niet bij voorbaat als 'terroristen' bestempelen. Ik denk dat het in veel gevallen n.l. idealisten betreft die misleid worden. Mogelijk komen ze daar achter als ze eenmaal daar zijn en bij terugkeer zijn zij dan de aangewezen personen om andere mensen met jihadplannen te waarschuwen. We moeten ons hier niet door angst laten leiden maar open blijven staan voor hoe men terugkeert. Dat zal in elk geval anders zijn. Het is al verschrikkelijk genoeg dat de meesten niet terugkeren, maar omkomen of verhinderd worden terug te gaan.