Farshad Bashir:"Ik wil de mensen vertegenwoordigen die zich door de politiek in de steek gelaten voelen"

In opinie op 03-06-2010 | 14:07

In aanloop naar de verkiezingen verschijnen op Republiek Allochtonie en Maroc.Nl korte schriftelijke interviews met enkele kandidaten voor de Tweede Kamer.

Farshad Bashir (1988) staat 14e op de lijst van de SP. Hij heeft fiscaal recht gestudeerd.

a. Waarom moeten we op uw partij stemmen?
De crisis is ontstaan door het foute gedrag van bankiers en aandeelhouders. Ook in Nederland is uw belastinggeld in bodemloze bankputten gestort. De SP vindt dat nu er enorme tekorten zijn de veroorzakers van de crisis moeten betalen en niet de mensen met een laag inkomen. Dat is waar de SP voor staat.
Door de multinationals, banken en bankiers om een bijdrage te vragen hoeft er niet bezuinigd te worden op de sociale zekerheden. De SP vindt dat iedereen op zijn 65ste moet kunnen stoppen met werken. Werklozen moeten de tijd krijgen werk te vinden en de studiefinanciering moet blijven!!
De SP vindt dat je met oorlogen de problemen in de wereld niet kunt oplossen. De oorlogen in Irak en Afghanistan bleken dodelijke vergissingen, gesteund door de meeste andere partijen die niet wilden luisteren naar de bevolking. Dat mag nooit meer gebeuren!

b. Waarom moeten we op u stemmen?

Ik ben jong, fris en ik ga graag het land in: tussen de mensen. Ik wil namelijk de mensen vertegenwoordigen die zich door de politiek in de steek gelaten voelen. Ik wil de ‘ieder-voor-zich’ mentaliteit doorbreken, ervoor zorgen dat zowel allochtonen als autochtonen met respect behandeld worden. Ik wil het weer opnemen tegen PVV-Kamerleden. Hun slechte en niet respectvolle ideeën bloot leggen en laten zien waarom dat absoluut niet is wat we in Nederland moeten willen. Nederland is een vrij land, maar de PVV wil onze vrijheden afpakken (denk aan de hoofddoek bijvoorbeeld). Schandalig noem ik dat! Nog maar niet te spreken over het democratische gehalte van die partij, die is er namelijk niet.

c. Wat hoopt u de komende 4 jaar te bereiken?
De komende 4 jaar wil ik me keihard inzetten voor u. Ik wil me hard maken voor een sociaal Nederland. In Nederland kunnen nu heel veel mensen moeilijk rond komen. Het minimumloon en de uitkering moeten dan ook met in totaal 5 procent verhoogd worden! Iedereen moet gelijke kansen krijgen. Rijk en arm.

d. Waarop moet bezuinigd worden?
De VVD vraagt een bijdrage van de mensen met een uitkering (zij gaan er 40 euro per maand op achteruit). Maar de VVD vraagt niets van de villabezitters en mensen met veel geld. Dat vind ik onacceptabel!
De SP wil voor iedereen de hypotheekrenteaftrek garanderen tot €350.000. Mensen die een duurder huis hebben zullen een beetje moeten inleveren, maar dat gebeurt heel geleidelijk. Voor iemand met een huis van onder de €350.000 verandert er dus niets. De huren moeten absoluut niet omhoog! Wonen moet betaalbaar blijven.
Bezuinigen moeten we op defensie. We schaffen geen JSF aan en we zijn niet langer het schoothondje van Amerika. Door zelfstandig ons buitenlands politieke beleid te voeren kunnen we veel geld besparen op Defensie. Ook bezuinigen we op de bureaucratie bij de overheid.

Hieronder enkele stellingen uit Stemadvies Nieuwe Nederlanders (STANN). Kunt u hierop reageren met: helemaal eens, eens, neutraal, oneens en helemaal oneens.

1. Turkije kan nooit lid worden van de EU
helemaal oneens

2. Zolang Hamas weigert om de staat Israël te erkennen en geweld af te zweren, kan Nederland geen directe contacten met Hamas aangaan.
helemaal oneens

3. De overheid is neutraal. Daarom mag geen enkele vrouw in overheidsdienst een hoofddoek dragen.

helemaal oneens

4. Iedereen moet kunnen zeggen en tekenen wat hij wil. De overheid (OM) moet zich zeer terughoudend opstellen als het om de vrijheid van meningsuiting gaat.
eens

5. Godslastering moet strafbaar blijven volgens de Nederlandse wet.
neutraal

6. De overheid moet actief streven naar gemengde basisscholen en zwarte scholen tegengaan.

eens

7. Iedereen moet kunnen trouwen met wie hij of zij wil. Dat betekent geen dwang door familie, maar ook geen beperkingen voor huwelijksmigranten.
Helemaal eens

8. Het hebben van een dubbele nationaliteit van allochtonen is niet schadelijk voor hun integratie in Nederland.
Helemaal eens

9. Aparte inburgeringcursus voor vrouwen moet mogelijk zijn om meer vrouwen deel te laten nemen.
Eens, als dat het doel dient

Op welke website, weblog en/of op twitteraccount kunnen we meer informatie over u vinden?

http://www.sp.nl/farshadbashir/
http://twitter.com/FarshadBashir
 

Republiek Allochtonie zal de komende weken veel aandacht besteden aan de verkiezingen. Deze berichten treft u in de categorie politiek of met de tag #tk2010. Portretten van kandidaten vindt u via de tag kandidaat


Meer over #tk2010, farshad bashir, kandidaat, sp, verkiezingen.

Delen:

Reacties


Jan Beerenhout azn - 07/06/2010 10:59

Kandidaat Bashir wil opkomen voor de mensen die zich door de politiek in de steek gelaten voelen. Ik lees echter nergens wat hij dan door de Fortuyn- en PVV-kiezers gaat doen.

Kelly - 03/06/2010 15:02

Ik stem op deze man op 9 juni! Hij is goed en ook pas 22!