Fatwa van de Dag: "Met dit soort types zou je bijna PVV gaan stemmen! Word er echt kwaad om" (Ahmed Marcouch)

In opinie door Marcel Duyvestijn op 14-06-2010 | 14:07

"Met dit soort types zou je bijna pvv gaan stemmen! [Ik] word er echt kwaad om"

Aldus Ahmed Marcouch op twitter nadat hem door Simone Laurey en Marcel Duyvestijn was gevraagd een reactie te geven op de mening van zijn partgenoot Hayrettin Ünüvar, gemeenteraadslid in Venray, dat er bij kunst op rotondes voortaan rekening moet worden gehouden met de multiculturele samenleving.  Ünüvar verklaarde dat moslims zich storen aan een varken dat onderdeel uitmaakt van een kunstwerk in Venray.

In dezelfde categorie leek het mini-hypje van dit weekend te vallen naar aanleiding van een Telegraafbericht dat Ingrid Rep, directeur van het Centrum Beeldende Kunst Gelderland (CBKG) nog langer zaken zou weigeren te doen met kunstenaars die op de PVV hebben gestemd. De actie werd als dom gekwalificeerd. Rep die in actie komt omdat de PVV uitsluit, sluit zelf uit en maakt onbedoeld juist reclame voor Wilders.

Update: hype onthyped
Overigens heeft Rep in de Gelderlander van zaterdag laten weten dat ze absoluut geen PVV-kunstenaars uitsluit en Ünüvar heeft inmiddels laten weten dat hij spijt heeft van zijn opmerkingen.

Zie ook: wie stemmen er pvv?


Meer over ahmed marcouch, Hayrettin Ünüvar, marcel duyvestijn, varken.

Delen:

Reacties


Macun - 14/06/2010 20:43

Ahmed Marcouch is een kerel met goede intenties, voor zover ik dat kan zien. Maar zijn goede intenties en [te] harde werken maakt hem blind. Wanneer er geen duidelijk doel is gespecificeerd en de route niet bekend is bij hemzelf en de buitenwereld, dan neemt het onderbuikgevoel de overhand.

De gemeente is er voor de burgers, alle burgers. Dus het beleid moet rekening houden met al haar inwoners.

De PVV is de virus in ons maatschappij, die het onderbuikgevoel versterkt en het nuchtere verstand bedwelmd