Galeriehouders durven kunst over moord op Fortuyn en Van Gogh niet te exposeren

In opinie op 23-10-2014 | 12:14

Volgens beeldend kunstenaar Theourgos uit Amsterdam durft geen enkele galeriehouder zijn werk exposeren. Het gaat om zijn collectie ’Angst & Vrees, het ergste moet nog komen’, bestaande uit beelden en doeken over de moord op Van Gogh en Fortuyn. Ook een boekje met foto’s van de complete kunstcollectie kon alleen gedrukt worden als de drukkerij en de naam van de fotograaf geheim bleven.
De kunstenaar denkt dat de galeriehouders en drukkers bang zijn voor represailles van fanatieke moslims.

Dit zou volgens de kunstenaar vooral komen door het ‘Het verraad van de theedrinker’ waarop Theo van Gogh door Job Cohen wordt uitgeleverd aan Mohammed Bouyeri. Op het schilderij staat ook de Profeet afgebeeld. Zo schrijft De Telegraaf.
Het is onduidelijk of Theourgos al eerder (onder deze naam) heeft geexposeerd. 

Vrijdenkersruimte
Het werk zou geschikt zijn geweest voor de ooit met veel tamtam door VVD en PVV geopende vrijdenkersruimte. In de ruimte stonden aanvankelijk vooral uitingen die te maken hadden gehad met censuur door moslims. Maar, toen er omstreden werk werd aangeboden waarin Geert Wilders werd bekritiseerd, trok de PVV zich terug uit het project en even later ook de VVD toen de liberalen met gedoogsteun van de PVV gingen regeren. 


Meer artikelen over de vrijheid van meningsuiting hier

Volg Republiek Allochtonië op twitter of like ons op facebook.  

Waardeert u ons vrijwilligerswerk? U kunt het laten blijken door ons te steunen


 


Meer over theourgos, vrijheid van meningsuiting.

Delen:

Reacties


Henri en Wiesje Stork - 24/10/2014 10:22

Waarom niet met een rijdende tentoonstelling het land door? Een bus zelf ingericht, hoeft niemand bang te zijn opgeblazen te worden.